1 Şubat 2011 Salı

Biz şimdi neredeyiz?

Bu soru ehl-i dünya için basit bir soru olabilir. Fakat ehl-i hakikat için çok anlamlı bir sorudur. Şimdi bu soruyu açalım.
Evet şimdi biz insan oğlu olarak dünyadayız. Bu dünya hayatı ebedi hayat yolculuğunda olan biz insanların üçüncü durağıdır. Yani bizler ruh olarak önce ruhlar aleminde yaratıldık ve Cenab-ı Hak’ka ‘sen bizim rabbimizsin’ dedik. İşte ondan sonra sırası gelen oradan ikinci durak olan anne rahmine indiriliyor ve bu indirme işlemi halen devam ediyor. Oradan üçüncü durağımız olan dünyaya çıkarılıyoruz. Yaratılırken veya dünyaya gönderilirken bize sorulmadığı gibi bundan sonrada sorulacak değildir. Cenab-ı Hak kimi ne zaman isterse dördüncü durak olan berzah alemine gönderir ve gözümüz önünde gönderiyorda. Kimisini çocukken gönderir, kimisinide iyice yaşlandırır sonra gönderir. Bazılarınıda gep genç delikanlı iken gönderir. Buna kimsenin karışacağı yoktur. Kimin ne haddine !
Mühim olan çok yaşamak değil yaşadığımız zamanın kıymetini bilmektir. Çünkü bu üçüncü durak olan dünya hayatı bu ebedi hayat yolculuğu içinde en önemli olan yerdir. Bundan sonraki ebedi hayat hep bu dünyada yaptıklarımıza göre olacaktır. Eğer iman edip salih amel işlediysen karşılığı sonsuz olarak sana verilecektir. Yani mesela güzel bir amel işledin. Karşılık olarak sana cennette bir köşk verildi. Şimdi bu köşk zamanla yıpranmaz,yıkılmaz ve sanada bir müddet sonra çık denmez. O ebedidir ve sende içinde ebedi. Cehennemde öyledir. Herkes cehennemde kendisini yakacak ateşi, kendisini sokacak yılanı, akrebi bu dünyadan götürür. Yani bu dünyada işlediği kötü işler orada ateş, yılan, akrep suretine gelecektir. O yılanda hiçbir zaman ölmeyecek ve kişiyi sokmaktanda vazgeçmeyecektir. Bunun için aman ha ! hareketlerimize dikkat edelim. Hiç birisi unutulmuyor. Tek bir çare var. İşlediğimiz günahları tevbe ederek sildirmek. Buda ölmeden önceki fırsattır. Öldükten sonraki pişmanlığın faydası olmayacaktır.
Dördüncü durağımız kabir yani berzah alemidir.Beşinci durağımız haşir, altıncı durağımız uzunluğu üç bin yıl olan sırat köprüsü ve yedinci ve son durağımız Cennet veya Cehennem.
Herkese hayırlı yolculuklar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder