24 Şubat 2011 Perşembe

kork Allah'tan kurtul bütün korkulardan

Korkmak insan fıtratında olan bir duygudur. Allah cc insana kokmak özelliği vermiştir. Bu insan korkar. Nasıl korkmasın ki.. Her an hastalanabilir, her zaman bir kaza geçirebilir, yolda giderken birisi üstüne çıkabilir, yolda yürürken yukarılardan bir şey düşebilir, işi her an alt üst olabilir, her zaman bir mikrop bütün hayatını alt üst edebilir. Karşısına çıkacak kötü bir amir, kötü bir komşu, kötü insanlar dünyasını değiştirebilir. Yıllarca çabalayarak, dişinden tırnağından artırarak aldığı evi bir depremle yıkılabilir. Her zaman bir kriz çıkabilir, bir savaş başlayabilir. Kısaca insanı küçük büyük bir sürü tehlike kuşatmıştır. Hangi biri ile mücadele edecek? Her an her şeyin başına gelebilecek olması ihtimali onun uykularını kaçırır. Nitekim her gün birilerin başına böyle şeylerin geldiğini de görmektedir.
Şimdi insan, bütün bu korktuğu şeylerle nasıl mücadele edecektir? Bu kadar aciz olan insanın bunlarla mücadelesi, bunlara karşı dayanması mümkün değildir. Bu durumda insanın dünyası, hayatı zehir olmaktadır. Öyleyse, Allah cc insana bu korkmak özelliğini insanın hayatı perişan olsun diye mi vermiştir? Bu mümkün değil.
Öyleyse, bu korku niçin verilmiştir? Çünkü bu korku yüzünden insanların hayatı perişan olmaktadır.
Evet, Allah cc insana diğer pek çok duygular gibi korkma duygusu da vermiştir. Eğer insan neden ve kimden korkacağını bilirse bu duygusu ona çok faydalı olur. Hayatını korumasını, dünya hayatında istikametli yaşamasını sağlar; aynı korku ahiretini, ebedi hayatını kazanmasına da sebep olur.
Demek problem korkumuzu nerede ve kime karşı kullanacağımızı bilmediğimizden kaynaklanmaktadır. Allah cc böyle bir kanun koymuş ki, eğer insan Allah’tan korkarsa başka hiçbir şeyden korkmaz. Allah cc onu başka şeylerle korkutmaz. Diğer insanlar,” ya.. kanser olursam” diye korkarken o, kanser olsa bile korkmaz. Çünkü bilir ki bir gün bir sebeple bu dünyadan ayrılacaktır. “Demek benim ölümüm de bu hastalık yüzünden olacakmış” der ve korkusu yok olur. Başına her an bir bela ve musibetin gelebileceği ihtimali onu hiç korkutmaz.Çünkü o, bilir ki.. bu alemde Allah cc demeden bir zerre bile kıpırdamaz. Allah cc dilemeden hiçbir şey olmaz, O dilemişse eğer, hem önlemek mümkün değildir, hem de O’ndan gelen güzeldir.
Bu kişi insanlardan da korkmaz. Çünkü bilir ki onların ipleri de O zatın elindedir. O demeden hiç kimse ona zarar veremez. Hatta iyilik te yapamazlar. Onun için ona buna yalvarmak zilletinden de kurtulur. Ne isteyecekse Allah’tan ister, neden korkuyorsa ondan Allah’a sığınır.
Evet, Allah’tan korkar, O’ndan ister; böylece diğer bütün varlıklardan ve bütün zalimlerden korkmaktan kurtulur, onlara yalvarmak zilletinden beri olur. Rahat bir hayat sürer. Hiçbir şeyden endişesi olmaz. Bilir ki, eceli gelmeden de kimse onu öldüremez. Bu yüzden savaşın ortasında bile olsa ölüm korkusu onu yakalayamaz.
Evet, günümüzde herkes bir şeylerden korkmakta ve endişeli bir hayat sürmektedir. Çünkü, Allah korkusu kalmamıştır. Görüldüğü gibi Allah’tan korkmamanın cezası da daha dünyada başlamaktadır. Evet, Allah’tan korkmadığı için emirlerini yapmayanlar, yasak ettiği şeyleri yapanlar; titreyerek bir hayat sürdükleri gibi, ahirette de onları daha büyük sıkıntılar beklemektedir.
…..
GÜNÜN SÖZÜ: “Yapılan iyilik yapan için çok basit olabilir; birisine yol göstermek veya aç birisini doyurmak gibi. Ancak bu iyilik yapılan için çok önemlidir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder