16 Şubat 2011 Çarşamba

Mülk Allah’ındır

Elem ve acılarla karışmış olsa da bütün Konyalı mü’min kardeşlerimizin kurban bayramlarını tebrik ediyorum. Zümrüt apartmanının göçmesi sonucu ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlarada acil şifalar niyaz ediyorum. Bu vesile ile bu yazımızda bu olayı farklı bir açıdan inceleyeceğiz.
Dünya malına ve dünya hayatına son derece düşkün olan, ona sarılan ve hatta onları elde edebilmek için herşeyini feda eden günümüz insanının artık bir gerçeği görme zamanı gelmiştir. Mülk Allah’ındır ve tasarruf edende O’dur. Biz ne kadar zor kazanırsak kazanalım aslında malımızda, canımızda O’nundur. O dilediğini dilediği zaman dünyaya getiriyor ona hayat veriyor. İstediği zamanda onu öldürüyor. İstediğine istediği kadar mal veriyor. Ve istediğinden istediği anda geri alıyor. Buna hiç kimsenin bir diyeceği olmadığı gibi yapacağı hiçbir şeyde yoktur. Öyleyse biz artık şunun farkına varalımda yaptığımız yanlışlardan vazgeçelim. Mülk Allah’ndır. Malımızı, canımızı bize veren O’dur. Makamlar, dünya saltanatı ve nimetler hep O’nundur. Ve emaneten bize vermiştir. Madem onlar emanettir ve sahibide başkasıdır. Öyleyse biz onlarda istediğimiz gibi tasarruf edemeyiz. Bu evimizi, bu arabamızı, makamımızı hatta gözümüzü kulağımızı istediğimiz gibi kullanamayız ve kullanmamalıyız ve kullanmamamız gerektiği gerçeğini artık anlamalıyız. Her şeyimiz O’nundur ve O vermiştir ve istediği zamanda geri alacaktır. Biz onlarla imtihan olmaktayız. Bize verilen o emanetlerle neler yaptığımız tek tek sorulacaktır. Öyleyse ne yapacağız?
Gayet basit. Önce yukarıda anlattığımız gibi her şeyin O’nun ve O’ndan olduğunu, bize emanet edildiğini, onları canımızın istediği gibi kullanamayacağımızı derk edeceğiz, anlayacağız. Sonrası kolay. Onları o nimetlerin sahibinin razı olacağı tarzda, istediği şekilde, emrettiği gibi kullanacağız ve yasakladığı şekilde kullanmaktan kaçınacağız. Bunları nasıl yapacağımızıda dinimizden öğreneceğiz. Haram yollardan kazanmaktan şiddetle kaçınıp dinimizde emredildiği ve müsaade edildiği şekilde tasarruf edeceğiz. Kurtuluşun yolu budur vesselam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder