16 Şubat 2011 Çarşamba

İslamiyet ile Laik sistemin karşılaştırması

Bilindiği gibi, günümüzde bir çok devlet idaresi şekli vardır. Kominizm, sosyalizim, monarşi, krallık gibi. Bunların içinde günümüzde en yaygın ve en gelişmiş olanı demokrasi ve laik sistemlerdir. Bu sistemler insanlık tarihi boyunca denenerek geliştirilmiş ve günümüzde de yaygın olarak tatbik edilmektedirler. Bu sistemler insan aklının ve tecrübesinin ürünü olduğundan beşeri sistemler olarak adlandırılırlar. İslamiyet de bir sistemdir. Bu sistem ise, hayatın her alanında tatbik edilecek kanunlar içeren ve Allah tarafından gönderilmiş olan ilahi bir sistemdir. İslamiyet; alış-verişin nasıl yapılacağından çocukların nasıl eğitileceğine, hangi suça ne ceza verileceğinden neleri yiyip neleri yiyemeyeceğimize kadar hayatın her alanında geçerli  kanunlar ihtiva etmektedir. Bu kanunların tatbik edilmesi Allah’ın kesin bir emridir. Bu kanunların tatbikine karşı çıkmak ise İslam’ı red etmek anlamına geldiği bütün muteber kitaplarda yazılıdır.
Şimdi, bu yazımızda, ülkemizde tatbik edilen Laik sistem ile Allah’ın gönderdiği ilahî bir sistem olan İslam’ın kısaca ve ana hatları ile bir karşılaştırması yapılacaktır.
         * İslamiyette; devleti idare etmek için seçilenler, devleti Kur'an ve hadislere göre idare etmek zorundadırlar. Laik sistemde ise; seçimle iş başına gelenler, insanlar tarafından yazılan Anayasaya ve insanlar tarafından çıkarılan kanunlara göre devleti idare etmek zorundadırlar.
         * İslamiyette; Kur'an'a aykırı kanun çıkarılamaz. Laik sistemde ise; insanlar tarafından yazılmış olan Anayasaya aykırı kanun çıkarılamaz.
         * İslamiyette; devleti Kur'an'a göre idare etmek Allah'ın emridir. Bunu sağlamak için çalışmak her Müslümana vaciptir. Laik sistemde ise; devlet idaresi dini esaslara dayandırılamaz. Devleti dini esaslara dayandırmaya çalışmak en büyük suçtur.
         * İslamiyette; din,  hayatın her alanında tatbik edilir. Laik sistemde ise; din, devlet işlerine karışamaz, devlet ise din işlerine karışabilir ve dinin tatbik edilmesinde sınırlamalar getirebilir.
         * Faiz, İslamiyette kesin olarak haramdır ve yasaktır. Laik sistemde ise faiz, ekonominin vazgeçilmez şartıdır.
         * İslamiyette; zina yasaktır ve büyük günahlardandır. Laik sistemde ise; zina serbesttir ve fuhuş haneler açılarak zina teşvik edilmiştir.
         * İslamiyette sarhoşluk veren her türlü alkollü içki haramdır ve büyük günahlardandır. Laik sistemde ise; alkollü içkiler serbest olup, bizzat devlet tarafından üretilip, satılır.
         * İslamiyette kumar haramdır. Laik sistemde ise kumar serbesttir ve bizzat devlet tarafından oynatılır. Piyango gibi.
        * İslamiyette kadın, el ve yüzü hariç bütün vücudunu örtmek zorundadır ve bu, Allah'ın kesin bir emridir. Laik sistemde ise; kadınlar istedikleri gibi giyinebilirler ve istedikleri gibi açılıp saçılabilirler; bu konuda teşvikte edilirler, hatta bazen de zorlanırlar.
        * İslamiyette; kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı sınıflarda ders görürler, karışık okumaları ise yasaktır. Laik sistemde ise; gelinlik kızlarla damat olacak delikanlılar aynı sınıflarda, hatta aynı sıralarda yan yana oturarak ders görürler.
        * İslamiyette çocuklara, ilk olarak zaruri olan dini bilgiler öğretilir ve yedi yaşında namaz kılmaları istenir. Laik sistemde ise; çocuklara, ilk okul birinci sınıfta ilk olarak Resim, Beden, Müzik gibi dersler öğretilmeye başlanır, dini bilgiler ise öğretilmediği gibi, sistemin belirlediği bir yaşa kadar başka yerlerden öğrenmeleri de yasaktır.
       * İslamiyette evlene- boşanma; Kur'an ve hadislerde belirtildiği şekilde olur. Laik sistemde ise medeni kanun denen ve çoğu Avrupa'dan getirilmiş kanunlara göre olur.
       * Miras, İslamiyette Allah'ın Kur'an'da emrettiği şekilde paylaştırılır. Laik sistemde ise; miras, insanların yazdıkları kanunlara göre paylaştırılır. Allah cc, ölen kişinin anne- babasına mirastan pay verdiği halde, laik sistemde  anne - baba mirastan mahrum bırakılmıştır.
       * Mahkemelerde suçlulara cezalar, İslamiyette; Allah'ın emrettiği şekilde verilir ve insanlar arasındaki problemler bu kanunlara göre halledilir. Mahkemelerde Allah’ın hükmüyle hükmedilmesi Allah’ın kesin bir emri olduğu gibi, iman etmiş olmanın da şartıdır. Laik sistemde ise; mahkemelerde insanların kendi fikirlerine göre çıkardıkları kanunlara göre hüküm verilir. İslamiyette; mahkemelerde Allah’ın hükmü ile hükmedilmesi iman etmiş olmanın bir şartı iken, Laik sistemde de Allah’ın hükmü ile, yani Kur’an ve Hadislere göre hükmedilmemesi laik sistemin bir şartıdır.
       * Basın; İslamiyette dine zıt yayınlar yapamaz. Laik sistemde ise; basın hürdür, İslam’a uymayan her türlü yayını yapabilir.
       * İslamiyette heykel yapmak, dikmek, önünde saygı duruşunda bulunmak kesinlikle haram ve yasaktır. Laik sistemde ise; heykel, sistemin vazgeçilmezlerindendir.

         Kısaca ve ana hatları ile yaptığımız bu karşılaştırmada görüldüğü gibi; İslamiyet ile Laik sistem ve Demokrasi, gece ve gündüz gibi birbirlerine zıttırlar. Birinin olduğu yerde diğeri olamaz. Halbuki bütün dünya ülkeleri Demokrasi ve Laik sistemin İslamiyet ile nasıl uyum içinde yaşanabileceği konusunda Türkiye’yi model ve örnek ülke olarak göstermektedirler. Hatta diğer İslam ülkelerinin Türkiye’yi örnek alarak reformlar yapmaları istenmektedir. Halbuki Türkiye’deki sistemin İslamiyet ile ne alakası vardır?

         İslamiyet başlı başına bir sistemdir ve tamamının günlük hayatta tatbik edilmesi Allah’ın kesin olarak emridir. Bir mü’min, İslam’ı olduğu gibi, bir bütün olarak kabul eder ve tatbikatı elinden gelmese bile, en azından onların tatbikatına taraftar olur. Hiç olmazsa, ben de müslümanım deyip te beşeri sistemleri savunmaz. İslamiyet’in sadece ibadet yönünü öne çıkarıp, günlük hayatta ise beşeri sistemlerin tatbikatını savunmak ve bu hali ile de, halâ kendisinin Müslüman kaldığını sanmak, en azından koyu bir cahilliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder