18 Şubat 2011 Cuma

Çok evlilik üzerine

“Başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Şayet aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz” (nisa suresi 3)
Evet Rabbimiz böyle buyuruyor. Erkeklerin şartlarını yerine getirdikleri takdirde dörde kadar evlenmelerine müsaade ediyor. Kimin haddi var ki bu müsaadeyi yok saysın veya yasaklasın. Bütün dünya toplansa bu müsaadeyi kaldıramaz. Kim ki bu müsaadeyi yasaklarsa büyük bir zulüm etmiş ve haddini çok aşmış olur. Cenab-ı Hak’kın sözünün karşısında söz söylemek, O’nun serbest dediğini yasaklamak, yasak dediğini serbest etmek kimin haddine.
Amma maalesef günümüzde çok haddini bilmezler türemiş ve Allah (c.c.)’ın bu çok evlenebilme müsaadesini yasaklamışlardır. Güya bu şekilde kadınların iyiliğini düşünmüşlerdir. Ancak zaman geçtikçe durum kadınların aleyhine olmuştur. Zira erkek öyle veya böyle bir kadınla evlenmekte, sıcak bir yuva kurup çola çocuğa karışmakta ve bekarlıktan kurtulmaktadır. Ya kadınlar? Yapılan araştırmalar kadınların sayı olarak daha fazla olduklarını göstermektedir. Dolayısıyla fazla olan yüzbinlerce kadın çok muhtaç oldukları halde evlenememekte, sıcak bir yuva ve çol çocuk hasretiyle perişan bir şekilde hayatlarını geçirmektedirler. Bu evlenemeyen kadınlar ne kadar varlıklı da olsalar durum değişmemektedir. Bunun ne kadar zor bir şey olduğunu yaşayanlar bilir.
Çok evliliğin yasaklanmasına en çok kadınların karşı çıkması gerekirken en çok onlar savunmuş ve kabak ta başlarına patlamıştır.
Allah (c.c.)’ın örtünme emrine açık şaçık gezerek baş kaldıran kadınlar pek çok sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Dünya hayatları zehir olduğu gibi ebedi hayatlarını da tehlikeye atmaktadırlar.
Elbette Allah (c.c.)’a isyan etmenin ve bu kadar erkekleri günaha sokmanın bir bedeli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder