18 Şubat 2011 Cuma

Yahudi ve Hıristiyanlar cennete gidecek mi?


“Şüphesiz  Allah katında din islamdır.” Al-i İmran Suresi 19
“Kim İslam’dan başka  bir din ararsa bilsin ki o din ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.” Al-i İmran Suresi 85
Elbette önceki peygamberler zamanında yaşayıp ta, o peygamberlere ümmet olanlar, imanlarını muhafaza edebildilerse cennete gireceklerdir ve onlar bizim kardeşlerimizdir. Ancak bizim peygamberimiz s.a.v geldikten sonra, artık diğer bütün dinlerin hükümleri ortadan kaldırılmıştır.
Peygamberimiz s.a.v bütün insanlara peygamber olarak gönderildiği için, kurtulmanın ve cennete gidebilmenin tek yolu ona iman etmektir.
Alemleri yaratan ve bütün peygamberleri ve dinleri gönderen Rabbimiz cc: katında yegane dinin İslam olduğunu, ve başka bir din ile gelenlerden o dinleri kabul etmeyeceğini haber vermiştir.
Din de O’nundur, Cennet de. Elbette istediği gibi hükmeder. O’nu zorlayacak hiçbir şey yoktur.
Öyleyse ve madem ki, mü’min ve Müslüman olarak ahirete gitmekten başka kurtuluş yolu yoktur; neden son zamanlarda Yahudi ve Hıristiyanların da cennetlik olduğu fikri yayılıyor? Cennetin sahibi onları cennete almayacağını haber verdiği halde, ısrarla onların cennetlik olduklarını söylemenin manası ne?
Bütün herkes, Yahudi ve Hıristiyanların cennetlik olduklarını söylese bile, onlar cennete gidebilirler mi? Hayır ve asla.
Peki, Yahudi ve Hıristiyanların cennete gitmeleri mümkün olmadığına göre, ısrarla onların cennete gideceklerini söylemenin faydası ne?
Onların cennetlik olduklarını söylemenin hiçbir faydası olmadığı gibi, çok büyük zararları da vardır. Çünkü bu söz, onları cennete sokmaz amma söyleyeni cehenneme sokar!
Üstelik bu sözü söyleyen kişinin peşinde gidenler varsa, ve onun dediğini kabul ediyorlarsa o zaman onu dinleyenlerin hepsinin imanlarını kaybetme tehlikesi vardır. Çünkü; Yahudi ve Hıristiyanların ebedi cehennemlik oldukları, ebedi cehennemde kalacakları ayet ve hadisler ile sabittir. Herkes bilir ki bir tek ayeti kabul etmeyen iman etmiş olmaz. Bilmem tehlikeyi anlatabildim mi?
İşte yol yakın iken kardeşlerimi ikaz etmek istiyorum. Bu işin şakası yok. Bu asırda imanlar tehlikededir. İşte, bu gibi yanlış fikirler imanları tehdit etmektedir. Hatta ayet ve hadislere zıt olan bu fikirleri beş vakit namaz kılan birisi bile taşısa kendisini kurtaramaz. Bu tehlikeli duruma Peygamberimiz s.a.v. 1400 sene öncesinden dikkati çekmiş ve ahir zamanda bir camide binden fazla namaz kılan olacağını ve bir tek mü’min olmayacağını haber vermiştir. İmanı kaybetmek demek ebedi olarak cehennemde kalmak demektir. Bundan daha büyük tehlike olabilir mi?
Kardeşim! Bırakalım elin Yahudi ve Hıristiyanını cennete sokmayı da kendimiz oraya girebilmenin yollarını arayalım. Çünkü gördüğünüz gibi tehlike çok ve bizim de garantimiz yoktur.
Eğer onlara acıyor ve cennete girmelerini istiyorsak, yapacağımız şey İslam’ı onlara ulaştırmaya çalışmaktır.
Onlar da kendilerine acıyorlarsa, Müslümanların üzerlerine bomba yağdırmayı bırakıp imana gelmelidirler. Yoksa, sizler ne kadar onlar cennetlik te deseniz onlar cehennemi boylamaktan kurtulamazlar, ve üstelik yanlarında sizi de götürürler, Rabbim muhafaza etsin.






    

1
Kim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder