1 Şubat 2011 Salı

Cennet ve Cehennem

İnsanın en mühim meselesi ebedi bir saadet olan Cenneti kazanmak ve ebedi bir azap olan Cehennemden kurtulmak meselesidir. Maalesef günümüz şeytanları bu en mühim meseleyi insanlara unutturdular. İnsanların bütün ilgisini dünyaya çevirdiler. Varsa yoksa dünya. Bugün artık dünyayı elde etmek, rahat etmek, daha çok kazanmak, mal mülk, eşya, ev, araba sahibi olmak en büyük mesele haline getirildi. Çalış ha çalış, koştur ha koştur. Nihayet bugün bütün bunları elde eden bir çok insanımız var. Kazandı, yedi-içti, gezdi-tozdu ve her şeyi de elde etti. Söyler misiniz şimdi ne oldu? Bütün bunlar ona yetti mi? O’nu tatmin etti mi? İnsan öyle çok özellikleri olan bir varlıktır ki değil böyle şeylerle tatmin olmak belki ona bütün dünyayı içindekilerle beraber verseniz gene de tatmin olmaz. Bu insanı tatmin edecek tek şey bu kainatın sahibine inanmak, O’na dost olmak, O’nun iltifatını kazanmak ve O’nun rızasını kazanarak ebedi saadet umuduyla yaşamasıdır.
Ey insanları dünyaya ve nefsani bir hayata sevk edenler! Ne yaptığınızın ve insanları ne hale getirdiğinizin farkında mısınız? Nefsani bir hayatta ilk başta bir zevk ve neş’e olabilir. Amma bu aldatıcı ve geçicidir. Sonra problemler üst üste gelir. Yandım yandım türkülerini hangi insanlar çekiyor bir baksana! Hiç Allah (c.c.)’a kulluk yolunu tutanlardan böyle şeyler duyuyor musun? Onlar hayatlarından memnun. Onlar bu kainatın sahibine kul olmanın verdiği haz ile huzur içinde yaşıyorlar.
Düşünsene! Bu mülk Allah (c.c.)’ındır. Görebilsen her şey O’nun varlığını ve birliğini ilan ediyor. Bu mülkte O’nun dediği oluyor. En sevdiklerini senden ayırıyor, mani olabiliyor musun? Seni yavaş yavaş yaşlandırıyor, önüne geçebiliyor musun? Sonrada seni toprağa sokuyor, ne dersin?
Madem gerçek budur. Elbette O’nun mülkünde O’na isyan edenler değil itaat edenler rahat edecektir. Sen görünüşe aldanma!
Yazıklar olsun, insanları açıktan açığa isyana teşvik edenlere. Maalesef bugün günümüz şeytanları insanları açıkça isyana çağırıyorlar, isyanı teşvik ediyorlar hatta insanları isyan etmeye zorluyorlar. Nasıl bir dönemde yaşadığımızın farkında mısınız?
Dönem hangi dönem olursa olsun, sen gene de itaate, gemini kurtarmaya ve kurtaracak işler yapmaya bak. Allah (c.c.)’ın rızasının itaatte, gazabının ise isyanda olduğunu unutma! Allah (c.c.)’tan elbette ümid kesilmez amma nasıl olsa Allah (c.c.) affeder diye ömür boyu da isyan etmek akıllı bir hareket değildir.  Dünyaya ait en küçük bir tehlike ihtimalinden korkuyorsun da ahirete ait büyük tehlike ihtimallerini niçin nazara almıyorsun? Yoksa sen kendini mi kandırıyorsun?
Gel vaz geç.İsyanı bırak, itaate dön. Seni dünyaya ve nefsani bir hayata teşvik edenlere de ki; ben istesem de istemesem de ahirete doğru gitmekteyim. Bu durumda zerre kadar aklı olanın yapacağı iş o gideceği yere hazırlanmaktır. Arkadaş! Ben ahirette beni kurtaracak işler yapmaya mecburum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder