1 Şubat 2011 Salı

İhtiyar Kadınların Dinine Tabi olun!..


Kıymetli kardeşlerim! Zaman ahir zamandır, gemisini kurtaran kaptandır. Ümmet-i Muhammed’in 1400 senedir şerrinden Allah’a sığındığı ahirzaman fitnesini yaşamaktayız. Adem as zamanından beri böyle fitne görülmemiş.
Şimdi, böyle bir fitne zamanında ne yapmamız gerektiğini, nasıl davranmamız gerektiğini, imanımızı nasıl kurtarıp ebedi saadeti nasıl kazanacağımızı gene peygamberimiz s.a.v’ den öğreneceğiz. Çünkü bizim yegane rehberimiz ve önderimiz O’dur.
O bize, ahirzamanda ihtiyar kadınların dinine tabi olmamızı tavsiye etmiştir.
Hiç ihtiyar kadınlarla konuştunuz mu? Onlarda safi bir iman vardır. Çünkü onlar, her şeyi Allah’tan bilirler. Herkes küresel ısınma yüzünden kuraklık olduğunu, yağmurların yağmadığını söylerken; onlar hiç öyle şey bilmezler. Onlar direk olarak yağmuru Allah’ın yağdırmadığını söylerler. Koca koca profesörler yok buzullar eridi de, atmosferde gazlar birikti de, diye söze başlarlar, halbuki ihtiyar kadınlar hiç onları bilmez ve her şeyi doğrudan doğruya Allah’a verirler.
Deprem olur, gene bilginler çıkar; yok fay hattı idi, yer altında gazlar sıkışmıştı da vs. Amma ihtiyar kadınlar depremin doğrudan Allah’ın işi olduğunu söylerler.
Kısaca ihtiyar kadınlar hastalıkları da, kazaları da, depremleri de, yağmurları da, kuraklığı da; aklınıza ne gelirse hepsinin Allah’tan olduğunu bilirler, söylerler ve öylece de inanırlar. İşte taklidi de olsa safi iman budur. Nice üniversiteyi bitirenler, orada hocalık  yapanlar bu seviyeye gelemezler.
İşte peygamberimiz s.a.v bize ahirzamanda böyle inanmamızı tavsiye etmiştir. Bugün kurtulmak isteyenin yapacağı da budur: İhtiyar kadınların dinine tabi olmak.
Nasıl öyle olmasın ki, adam ömrünü dini ilimler ile geçirmiş, yığınla kitap okumuş, hatta binlerce talebe yetiştirmiş. Diyor ki “Ahirette böyle maddi vücutlarımızın olacağı kesin değil. Çünkü bununla ilgili kesin bir ayet yok” Halbuki ihtiyar bir kadına sor bakalım nasıl cevap verecek.
Ahirette bu günkü gibi yeme içme olmayacakmış. Öyle diyor. Sor bakalım yaşlı bir kadına ne diyecek.
Evet, yaşlı kadınların ilimleri yok amma safi imanları var. Onun için efendimiz bizlere bu alimlere değil de o yaşlı kadınlara uymamızı tavsiye etmiştir. Garip değil mi? Her halde bu günkü alimlerin bu hadisten çıkaracakları çok dersler olacaktır. Belki de kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerektiğini anlayacaklardır. Yada milletin de kafasını karıştırdıklarını fark edeceklerdir. Pek umudum yok. Çünkü onlarda ilim çok, beklide ilk önce böyle bir hadis var mı diye söze başlayacaklardır.
“Ahir zamanda kötü alimler çıkacak” hadisini de buna ilave edersek bu devirdeki alimlerin ne kadar dikkatli olmaları gerektiği açık olarak görülecektir.
Bize düşen peygamberimiz s.a.v’ kulak vermek, kafamızı karıştıracak fikirler ortaya koyan alimleri dinlememek ve elimizden geldiği kadar beş  vakit namazımızı kılıp, haramlardan kaçınarak yüzümüz ak bir şekilde dünya hayatımızı tamamlamak ve ebedi saadete ulaşmaya çalışmaktır.
Rabbim hepimize kolay bir şekilde o saadete kavuşmayı nasip etsin,  cumanız mübarek olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder