25 Mayıs 2013 Cumartesi

Bismillah…





Bismillah her hayrın başıdır. Biz dahi ‘bismillah’ diyerek Ramazan orucuna başladık. İnşallah ara vermeden sonuna kadar rahat bir şekilde oruçlarımızı tutarız. Dinimizde kabul edilen mazeretler dışında oruç tutmamak büyük günahtır. Çünkü oruç tutmak Allah’ın emri olduğu gibi dinimizin ve Müslüman olmanın şartlarındandır.
Şükretmeliyiz ki oruç tutanlarımız diğer ibadetleri yapanlara göre daha çoktur. Elbette bu, Ramazan ayına verilen önem ve bu ibadeti yapanların tertemiz olarak bu aydan çıkacaklarına olan inançtan kaynaklanmaktadır. Bu ibadetlerimiz ile Rabbimizin rızasını, bizi affetmesini ve Cennetine dahil etmesini arzu ediyoruz. İnşallah arzumuza kavuşuruz. Amma, yine de işi riske atmamak gerekir. Kısa bir yolculuğa çıkarken bile ne kadar dikkat ediyoruz. Aman bir şey unutmayalım, sonra sıkıntı çekeriz diye. Bir ay sürecek hacca gitmeden önce nerede ise bir sene hazırlık yapıyoruz. Ebedi yolculuğa hazırlanan bizlerin de bu yolculuğa hazırlanmak için ne kadar dikkatli olmamız gerektiği açıktır. Peki… Gereği gibi hazırlanıyor muyuz? Buna ‘evet’ demek biraz zor. İşte şimdi, içine girdiğimiz bu Ramazan ayı bu yolculuğa hazırlanmak için güzel bir fırsattır. Gelecek seneye varacağımız garanti değil ve ya, geçen sene aramızda olan niceleri bugün hayatta değiller, çoktan bu ebedi yolculuğa çıkmış bulunuyorlar. Yarın kimin çıkacağını Allah bilir.
Öyleyse bu fırsatı iyi değerlendirelim, sadece oruç tutmakla kalmayalım, hayatımızdaki haramları terk edelim ve kur’an okuyarak veya dinleyerek, vaazlar dinleyerek, ilim meclislerinde bulunarak, nafile namaz kılarak, özellikle sahura kalktığımızda fırsat bu fırsat diyerek teheccüt namazları kılarak günahlardan arınmaya ve çok sevap kazanmaya çalışalım. Unutmayalım, burada para, servet ne ise, ahirette de sevap odur. Ahiret zenginliği sevaba göre oluyor. Kişi bu dünyada nasıl parasına ve servetine göre bir hayat sürüyorsa ahirette de sevabına göre bir hayat sürecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder