28 Mayıs 2013 Salı

Vaazlarımız..



Küçüklüğümden beri vaaz edenleri büyük bir ilgi ile dinlemişimdir. Çünkü nice bilmediğimiz şeyleri onlardan öğrenmişizdir. Yalnız şu da var ki; onların hep 21. yüzyılda, ahirzaman fitnesinin tam ortasında yaşayan insanlara hitap ettiklerinin şuurunda olarak vaaz etmelerini istemişimdir. Zira bu insanlar haramların ve bid’aların her tarafı sardığı bir zamanda yaşıyorlar. Öyle bir zaman ki; Ümmet-i Muhammed 1400 senedir bu fitneden Allah’a sığınmıştır. Garip olan bir şeyde şu ki; böyle dehşetli bir fitnenin içinde yaşayan insanların büyük bir çoğunluğunun bundan haberi yoktur. Şimdi bu büyük fitnenin içinde olan insan ne yapacak ? Ebedi hayatını nasıl kurtaracak? İşte vaazlarımız bugünün problemlerini ortaya koyup insanımızın ebedi hayatta sıkıntılara düşmemesi için neler yapması gerektiğini anlatmalıdırlar. Anlatırlarsa bu dünyada sıkıntıya uğrayabilirler. Anlatmazlarsa yarın ahirette sıkıntıya düşen insanların önce onların yakasına yapışıp ‘niçin bize doğru yolu göstermediniz’ diyerek davacı olacakları unutulmamalıdır.
İşte günümüzde toplum olarak yaptığımız yanlışlardan biride televizyonlarda yapılan dinimizle ilgili tartışma proğramlarıdır. Hâlbuki dini meselelerin tartışma suretinde bahsi caiz değildir.  Her kes haklı çıkacağım diye uğraştığından ölçüsüz gidilir.Bunun için konuşan ve dinleyenler zarar ederler. Dolayısıyla böyle proğramlar düzenlemek, bu proğramlara katılmak veya böyle proğramları izlemek caiz değildir.
Dini meseleler ancak bir mes’elede işin doğrusunu öğrenmek maksadı ile işin ehli olan kişiler arasında bir fikir alışverişi tarzında olabilir.
Selahattin ALTINTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder