28 Mayıs 2013 Salı

Para ve kazancımız


 
Parayı ekseriyetle herkes sever. Çünkü bu dünyada para demek ev demek, araba demek, güzel yiyecek-giyecek demek, gezmek demek, istediğin gibi yaşamak demek vs. Yani bu dünyada sevdiğin, arzu ettiğin şeylere genellikle para ile ulaşabiliyorsun. Bunun için hemen herkes parasının çok olmasını ister, kar kış demeden, soğuk sıcak demeden sabahleyin herkes evinden çıkar ve biraz daha kazanacağım diye koşturur durur. İstisnalar bahsimizden hariçtir.
Para kazanma işi başlı başına bir meseledir. İnsanlar en çokta para kazanırken imtihan olurlar ve genelliklede bu sırada imtihanı kaybederler. Bunun için yarın ahirette kimse ‘nereden kazandın ?’ sorusuna cevap vermeden adım bile atamayacaktır. Parayı kazandıktan sonra harcamak ise apayrı bir meseledir. Oda ayrı bir imtihandır. Peygamberimiz SAV şöyle buyurmuştur’ İbadet on kısımdır. Dokuzu helal lokmadır.’ Demek helal kazanmak son derece önemlidir. Çünkü kazancımıza haram karışırsa yediğimiz haram içtiğimiz haram olur. O zamanda yapmış olduğumuz ibadetler kabul olmaz. Peygamberimiz SAV bu konuda şöyle buyurmuştur.’ Her hangi bir vücut haramdan meydana gelmişse o ateşe daha layıktır.’ Öyleyse her şeyden önce helal kazanmaya gayret etmek lazımdır. Kazanç haram olursa gerisi boştur.
Bildiğiniz gibi bizler ahir zaman fitnesinin içinde yaşıyoruz. Bu fitne çok dehşetli fakat çok caziptir. Adeta herkes isteyerek o fitneye girer. Çünkü o fitnenin içinde insanın çok hoşuna gidecek şeyler vardır. Bu fitnenin içinde yaşayan insanların bir özelliği de haram helal demeyecekler, nereden gelirse gelsin diyeceklerdir. Ne dersiniz bu gün öyle değil mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder