22 Mayıs 2013 Çarşamba

Cebrail as ve melekler geliyor



CEBRAİL AS VE MELEKLER GELİYOR!...

İnşallah, bu gece Cebrail as ve melekler yer yüzüne bölük bölük iniyorlar. Çünkü Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, kadir suresinde öyle buyuruyor: “Doğrusu biz, Kur’an’ı kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir”
 Evet,  Biz, Cebrail as ve melekleri görmesek te, onlar bizi görecekler ve gecemizi tebrik edecekler, bizleri kucaklayıp,  musafaha edecekler. Ve belki de bazılarımız bunu hissedeceğiz. Ne mutlu bize; ne mutlu bize ki, böyle güzellikleri veren Rabbimiz var! Ne mutlu bize ki, böyle güzellikleri idrak etmemize vesile olan Hz.Muhammedimiz var!
Aman ha!.. Onları namazda karşılayalım, onları zikir meclislerinde karşılayalım, onları, Kur’an’nın indirildiği bu gecede Kur’an okurken karşılayalım. Onlar bizi namazda iken bulsunlar, onlar bizi Kur’an okurken görsünler, onlar bizi Rabbimizi zikrederken bulsunlar. Aman ha!.. yatarken bulmasınlar. Ne et, et; amma sakın yatma!. Bu gece, bizim meleklerle beraber kutlayacağımız bayramımızdır. Bu bayrama iştirak etmek, her şeyden önce bu gece ayakta olmakla mümkündür. Rabbimiz günahlarımızı affederek, bir ömürde bile kazanamayacağımız sevap ve mükafatlar vererek bizleri sevindirecek. Melekler bizi kucaklayacak. Biz Müslümanlar için, bu ne büyük bir şereftir. Bu şereften mahrum kalmamak için gecemizi namaz kılarak, Kur’an okuyarak, bütün bu güzelliklere kavuşmamıza vesile olan yüce peygamberimiz s.a.v’e bol bol salavat getirerek, zikir ederek geçirelim. Bu gece sevaplar bire otuz bin katlanarak verilir. Yani, bir rekat namaz kılsan otuz bin rekat namaz kılmış gibi sevap alırsın. Bir defa Allah (c.c.) desen otuz bin Allah (c.c.) demiş gibi sevap alırsın ve hakeza. Bu gece bir dakika ibadet etmek, diğer zamanlarda bir ay ibadet etmekten ahiretimiz için daha kârlıdır. Öyleyse bu gecenin bir dakikasını boşa geçirmek bir ayı boşa geçirmek gibidir.
 Bize en çok sevap kazandıracak zikirler şunlardır: “Lâ ilahe illahu vahdehu lâ şerikeleh lehülmülkü velehülhamdü vehüve ale külli şeyin gadir” “sübhanellahi ve bihamdihi” “sübhanellahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vellahuekber” “Lâ havle vela guvvete illa billah” “Lâ ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin” “ Estağfirullah, estağfirullah, estağfirullah El Azim, El Kerim Er Rahim ellezi lâ ilahe illahû, El Hayyul Kayyum ve etubu ileyh
Bunlar hemen hepimizin bildiği zikir ve tesbihlerdir. Bu zikir ve tesbihlerden sadece birisinin bile sevabını tahmin edemeyiz. Her birisinin fazileti ile ilgili birçok hadis vardır.
Ayrıca, kendi bildiğiniz zikirleri çekebilir, Cevşen gibi diğer dua kitaplarını okuyabilirsiniz. En önemlisi de dua. Dua çok önemli. Şöyle gece yarısına doğru, kendinizde güzel dua edebileceğiniz bir iştiyak hissettiğiniz anda dua edin. Dünyalık ahiretlik ne aklınıza gelirse isteyin. Rabbimiz kendisinden istenmesini sever. Hatta istemeyene kızar. Öyleyse, kendimiz için aklımıza ne gelirse isteyelim. Amma din kardeşlerimizi de unutmayalım. Dünyada olan mü’min kardeşlerimize de, ahirete göçmüş kardeşlerimize de, bahusus akrabalarımıza da dua edelim. Ümmet-i Muhammed’e dua edelim. Hem dünya hem de ahiret saadetini beraber isteyelim. Rabbimiz furkan Suresi 77.ayet-i kerimesinde “ Ey Muhammed! De k; duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin” buyurmuştur.
Rabbimiz’in üzerimizdeki nimetleri sonsuzdur. Bakın, bu aylara, bu gecelere kavuştuk. Aman kıymetini bilelim. Bu günler, bu geceler geçici. Bir daha elimize ya geçer ya geçmez.
Rabbim, her birimize; gerçek bir insan, gerçek bir Müslüman, gerçek bir  mü’min, gerçek bir ümmet, gerçek bir kul olayı nasip etsin, amin.
Geceniz mübarek olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder