22 Mayıs 2013 Çarşamba

Çocuklar bizim geleceğimizdir…



Evet, çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu günün çocukları yirmi sene sonrasının büyükleridir ve yirmi sene sonra ülkenin her alandaki hizmetlerini omuzlamış olacaklardır.
Öyleyse, onların yetiştirilmeleri, eğitilmeleri son derece önemlidir. Çünkü, eğer onları iyi bir şekilde yetiştiremez ve eğitemezsek ülkenin geleceği karanlık demektir.
Ve maalesef bugün çocukların nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda ülkemizde halâ bir fikir birliği yoktur. Herkes bir şey söylemekte, yanlış ta olsa bazı tarzlar dayatılmaktadır. Yıl 2007 ve halâ Türkiye’de din dersi zorunlu olsun mu, olmasın mı? Tartışması yapılmaktadır. Demek halâ çocuklarımızı nasıl yetiştireceğimiz konusunda ortak bir fikre varamamışız ve varacak gibi de görünmüyoruz. Biz nasıl bir ülkeyiz böyle? Diğer ülkeler daha hangi keşfi yapacaklarının peşinde koşarlarken bizler halâ ne ile meşgulüz? Hayret!..
Eğitim ayrı, öğretim ayrıdır. Siz çocuğa doktorluk bilgilerini, mühendislik bilgilerini güzel bir şekilde öğretebilirsiniz. Doğruluk, dürüstlük, insanlara faydalı olmak; çalıp çırpmamak gibi insanî vasıfları ise ancak eğitmekle ona kazandırabilirsiniz.
Eğer, çocuğu her türlü bilgi ile donattınız amma eğitmedinizse; o zaman daha güzel nasıl çarpılır, ülke nasıl daha iyi soyulur onu öğretmişsiniz demektir. Ülkemizin son yıllarda milyarlarca dolar dolandırılması işte bu eğitimin zamanında çocuklarımıza verilmemiş olmasındandır. Zira dikkat ederseniz ülkemizi çalıp çırpanların hemen hepsinin ülkemiz üniversitelerini bitirdiklerini görürsünüz. Demek bizim okullarımız ve üniversitelerimiz bilgi verse bile çocukları eğitmemektedir. Otuz yıl önce üniversiteyi bitirmiş ve emekli bir öğretmen olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten olaylarda bunu göstermektedir.
Çocuklarımızın eğitilememesinin sebebi; okullarda din dersi zorunlu olsun mu, olmasın mı? Tartışmalarında yatmaktadır. Din olmadan insanları eğitmek mümkün müdür? Dini eğitim görmeyen insanların ülkemizi ne hale getirdikleri herkesin malûmu. Adam makam sahibi, bir imzasına yüz milyar rüşvet teklif ediliyor; şimdi bu adama ‘dur’ diyecek inançtan başka ne vardır? Adam inşaatlar yapıyor. Menfaati için demirinden çalıyor, çimentosundan çalıyor, sonrada bina insanların başına çöküyor ve oturanlara mezar oluyor. Şimdi bu adamı inancından başka engelleyecek nedir?
Kısaca din olmadan eğitim olmaz! Bugün toplumumuzda görülen hemen her çirkin işin altında işte bu, çocuklarımızı dinden uzak yetiştirmemiz yatmaktadır. Ne zaman aklımızı başımıza alacağız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder