24 Mayıs 2013 Cuma

İki ana gurup



 
İnsanlara Allah (c.c.) elçiler gönderip kendisinin varlığını ve birliğini kabul etmelerini ve elçileri ile gönderdiği emir ve yasaklara göre yaşamalarını emretmiştir. Bu durumda insanlar iki guruba ayrılmış; bir kısmı bu emri kabul etmiş ve iman edip salih amel işleyerek hayatlarını geçirmişlerdir. Diğer gurup ise bu emri red etmiş ve canlarının istediği gibi bir hayat sürmüşlerdir. Ve maalesef insanların çoğu daima bu gurupta yer almıştır.
Elbette insanlar böyle iki guruba ayrılınca yarın ahirette gidecekleri yer de iki ayrı yer olacaktır. Cennet ve Cehennem !
İman edip salih amel işleyenler Cennet’e, inkâr edenler, bugünkü Yahudi ve Hıristiyanlar da dahil olmak üzere İslam’ı kabul etmeyen herkes Cehennem’e gidecektir. Çünkü İslamiyetten başka bir din ile gelenlerden bunun kabul edilmeyeceği Kur’an-ı Kerimde bildirilmiştir. Ancak Cennet ve Cehennemdekilerin de durumları aynı değildir. Nitekim Cehennem yedi tabakadır. En aşağıda ben de müslümanım deyip te Müslümanları arkadan hançerleyen münafıklar yanacaktır. Puta tapanların yeri ayrı, Yahudilerin yeri ayrı, Hıristiyanların yeri ayrı olacaktır. Bunların içinde de yaptıkları iyi ve kötü hareketlere göre de görecekleri azap ayrıca farklı olacaktır. Zalimler bile yaptıkları zulmün derecesine göre farklı cezalar göreceklerdir. Bir adam öldürenle on adam öldürenin cezaları elbette bir olmaz. Bu adaletin gereğidir. Elektiriği bulan ve insanlara çok faydalı olan Edison’un durumu çok sorulur. Eğer iman etmeden ölmüşse cehennemde daha hafif azap görerek yaptığı iyiliğin mutlaka karşılığını görür.
Cennette de durum aynıdır. Cennet sekiz tabakadır. Herkes imanına göre, yaptığı salih amellere göre, insanlara yaptıkları iyiliklere göre ve hakeza ve hakeza karşılık göreceklerdir.
Kısaca ne kadar iyilik o kadar sevap ve mükafat, ne kadar zulüm ve kötülük o kadar azap. Boş yok ve yapılan hiçbir şey boşa gitmiyor. “yapılan zerre kadar bir iyiliğin de, yapılan zerre kadar bir kötülüğün de karşılığı görülecek”(zilzal suresi)
Dünya hayatı tam bir imtihan. Senin hakiki vaziyetin belli oluncaya kadar imtihan devam ediyor. Ölünce imtihanın bitmiş ve sonuç belli olmuş olacaktır. Bunun için daha ölürken nereye gideceğin bellidir ve sana da göstereceklerdir. İmtihana girenler neticeyi nasıl da merakla beklerler. Hayatımız imtihan ve neticesi de yakında belli olacak. Senin için son derece önemli olan bu imtihanın neticesini ne kadar merak ediyorsun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder