28 Mayıs 2013 Salı

Vücudunuzu kullanın!




Yarın öldüğünüz zaman pırıl pırıl, kullanılmamış bir vücut ile kabre varsanız herhalde sizi tebrik etmezler. Çünkü bu vücut size kullanmak üzere verilmiştir. Sizden sonra da başkası kullanacak değildir, toprak olup gidecektir. Öyleyse, ne kadar kullanırsanız o kadar kârdır.
Hani, size birisi emaneten bir araba verse ve istediğin kadar kullan, kazandığın para da senin olsun dese, siz o arabayı boş durdurur musunuz? Elbette gece gündüz çalıştırırsınız. Aynen öyle de, bizler, ruhlar aleminden dünyaya gönderilirken, her birimize bu dünyada kullanmak üzere bir vücut verildi. Bu vücudu daha önce kimse kullanmadığı gibi, bizden sonra da başkası kullanacak değildir. Az kullanılmış olarak teslim edersek kimse bizi tebrik edecek değildir. Öyleyse, vücudumuzu ne kadar kullanıp istifade edersek, ve onunla ne kadar sevap kazanıp ahirete gönderirsek o kadar kârdır.
Mesela, gözlerini Kur’an okumada, ilim tahsil etmede, faydalı ilimleri öğrenmede kullanabildiğin kadar kullan; ne kadar kullansan o kadar kazanırsın ve yarın ahirette ‘niye bu kadar çok kullandın?’ demezler; aksine seni tebrik ederler. Zira ‘bu gözler sana bunun için verilmişti’ derler. Ayaklarını Allah yolunda kullanabildiğin kadar kullan. Sana hiç kimse kızmaz. Üstelik onunla kazandığın sevap sana verilir. Dilinle yapabildiğin kadar zikir yap, emr-i bil maruf nehyi anil münker yap, hayırlı şeyler söyle ve bu şekilde kullanabildiğin kadar kullan. Kazancı da senin olacaktır. Bu konuda vücuduna acıma, zaten bu vücut bunun için yaratılıp sana verildi.
 Yalnız, bu vücudu yasak edilen şeyleri yapmak için kullanma! Zira bu vücudu yaratıp sana veren zat onunla bazı şeyleri yapmanı yasaklamıştır. Eğer bu vücudunu onun yasak ettiği işlerde kullanırsan şiddetli cezaya çarptırılabilirsin. Mesela, kadınlar güzelliklerini örterek saklamak zorundadırlar ve mahremi olan erkeklerden başkalarına gösteremezler. Gösterirlerse ne olur? Yarın ahirette bu açtıkları yerler ateş topuna döner ve onları yakar.
Evet, vücudumuzu ve her bir cihazımızı zikirde, fikirde, ibadette ve hayırlı işlerde ne kadar kullanırsak o kadar sevap kazanacağız. Öyleyse, bu cihazları boş durdurmak akıl kârı mıdır? Mümkün olduğu kadar boş durdurmamalıdır. Yasak edilen şeyleri yapmaktan ise şiddetle kaçınmalıyız. Nasıl güzel kadınlar güzelliklerini göstermeleri yasak ise, erkeklerin de onlara bakmaları yasaktır. Bakarsa ne olur? Gayet basit, bunun cezası yarın ahirette gözlerin ateş ile dolmasıdır.
Cihazlarımızı boş şeylerle meşgul etmekten kaçınmak ise yapılacak en akıllıca iştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder