24 Mayıs 2013 Cuma

Kadir gecesi





Kadir gecemiz mübarek olsun. Bu gece bir dakika ibadet etmek diğer zamanlarda bir ay ibadet etmekten ahiretimiz için daha kârlıdır. Öyleyse bu gecenin bir dakikasını boşa geçirmek bir ayı boşa geçirmek gibidir. Bu durumda bu gece uyumak olmaz. Ancak insanız. Zaten günümüz insanı bir gece boyu ibadet yapmaya alışık olmadığından böyle bir gecede bile uyuyabilir. Bir dakika uyumak bir ay uyumak gibi olacağından bu geceyi uyumadan rahat bir şekilde geçirebilmek için gündüzden, öğleden önce veya sonra biraz uyumalıyız.
Bu gece sevaplar bire otuz bin katlanarak verilir. Yani bir rekat namaz kılsan otuz bin rekat namaz kılmış gibi sevap alırsın. Bir defa Allah (c.c.) desen otuz bin Allah (c.c.) demiş gibi sevap alırsın ve hakeza. Dünyevi bir örnekle bunu açıklarsak; düşünün ki bir işçi bir günde bugünkü para ile on milyon lira ücret alıyor. Yılın öyle bir günü var ki o gün çalışırsa otuz bin katı yani üçyüz milyar lira ücret veriliyor. Şimdi böyle bir işçi yılın bu gününü dört gözle beklemez mi? Yapacağı iş aynı fakat ücret çok yüksek. Hatta yıl boyu çalışsa gene o kadar kazanamıyor.
İşte o gün bizim Kadir gecemizdir. Boş şeylerle hele yatıp uyuyarak geçirmek akıllı bir müslümanın yapacağı iş değildir. Ne yapsan kâr. Yatsı namazını ve teravihi camide cemaatle kıldıktan sonra açık bir camide veya evimizde ibadete devam etmemiz gerekir. Yeri gelmişken şunu da söyleyelim. Böyle bir gecede camilerimiz açık olmalıdır. Hele büyük camilerimizin kilitlenmesi asla kabul edilemez. Teheccüd namazını kıl, Kur’an oku, tesbih çek, ne yaparsan yap fakat boş durma. Sabah namazını camide cemaatle kıl. Sonra gönül huzuru içinde istirahat edebilirsin. İşim ne olacak deme. Yarım gün işine geç git. Nasıl olsa akşam çok kazandın.
Bu gece birbirimize, bütün müslümanlara ve alemi islam için dua edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder