28 Mayıs 2013 Salı

Firavun’un cesedi




Firavun eski Mısır’da yaşamış, Allah’a  baş kaldırmış, Allah’ın elçisi olan Hz Musa AS’ı dinlememiş bir kafirdir. Bir gün Musa AS ve beraberindekileri öldürmek için ordusu ile beraber peşlerine düşmüş, Mucize olarak kızıldeniz açılmış, Musa AS ve beraberindekiler denizi geçmiş, Firavun ve ordusu denizin kapanması sonucu boğulup gitmişlerdir.
Ancak Kur’an-ı Kerim sadece Firavun’un cesedinin muhafaza edildiğini ve ileride ibret olması için çıkarılacağını haber vermiş ve haber verdiği gibi bundan ikiyüz sene kadar önce Firavun’un cesedi secde eder vaziyette kızıldenizden çıkarılmış ve İngiltere’de bir müzeye konulmuştur.
İşte Firavun’un cesedinin 1700 lü yıllarda çıkmasının bir anlamı da şudur ki; o tarihten itibaren dünyada firavunluk tekrar hortlayacak. Evet aynen öyle olmuş ve nice firavunlar ortaya çıkmış ve aynen onun gibi davranmışlardır. Yani Allah’ı tanımamışlar ve son peygamber Hz Muhammed’i SAV dinlememişlerdir.
Nihayetsiz aciz ve zaif olarak Allah’ın yarattığı bu insan acaba neyine güveniyor da Allah’a isyan ediyor. Hangi makamda olursa olsun, ne kadar varlıklı olursa olsun yaptıklarının hesabını Allah’ın huzurunda vermeyecek midir. O hesabı kolay vermek için veya o hesaptan kolayca kurtulmak için bulunduğumuz her yerde Allah’ın emir ve yasaklarına göre hareket etmek gerekir. O’na isyan etmeyi marifet sananlara duyurulur.
Allah cc faizi yasaklamış. Ben serbest ediyorum diyemezsin. Dersen ne olur. Bende bir ilahım demiş olursun ve dinden çıkarsın. Bu hareketi tasvip edenlerde aynıdır.
Allah cc zinayı yasaklamış. Ben serbest ederim ve fuhuşhaneler açarım diyemezsin. Allah cc haccı farz kılmış. Ben yasaklıyorum diyemezsin ve hakeza.
Unutmayalım ki böyle yapanlar ayet ile de sabittir ki Allah cc ve resulüne harp açmış olurlar. Ve yine unutmayalım ki bu savaşta insanın hiç şansı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder