22 Mayıs 2013 Çarşamba

Dikkat Edin, Bu Milletin Din İle Olan Bağları Kopmasın!...




Evet, bu müthiş söz elbette bana ait değil. Bu söz asrımızın büyük âlimi Bediüzzaman Hz.lerine aittir. O, Lem’alar isimli eserinde öyle diyor: “Dikkat et, bu milletin bazılarının din ile bağlandıkları rabıtaları (bağları)kopmasın. Eğer böyle ahmakane, körü körüne, topuzların altında bazıların dinden rabıtaları kopsa, o vakit hayat-ı içtimaiyede (toplum hayatında) bir semm-i kàtil (öldürücü zehir) hükmünde o dinsizler zarar verecekler.
Evet, Bediüzzaman Hz.leri bundan 80 yıl kadar önce bunları söylüyor. O zamanlar bakıyor ki insanlar zorla İslam’dan uzaklaştırılmaya çalışılıyor: o zaman ikaz ediyor: “Aman bu milletin din ile olan bağları kopmasın. Eğer koparsa toplum hayatı için zehir hükmüne gelirler.” Ve neden böyle olacaklarını da şöyle izah ediyor: Bir Müslüman doğru olmayı da, dürüst olmayı da, insanlara faydalı olmayı da ve zarar vermemeyi de hep dininden öğrenir. Eğer dinden koparsa tam bir anarşist olur ve toplum hayatına zarar verir. Bunun için dinimizde dininden dönenlere ‘Mürted’ denir ve bunlar idam edilirler. Çünkü dinden dönenin vicdanı tamamen bozulduğundan artık ondan toplum için hayırlı bir şey beklenemez ve o, ancak zarar verir.
Hâlbuki bir Hıristiyan veya Yahudi cizye ödese, vergisini verse Müslümanların arasında yaşayabilir. Çünkü o gene de topluma faydalı işler yapabilir. Mürted gibi zararlı olmaz.
Va esefa… Üstad Hz.leri her ne kadar ikaz da etse o gün toplumu İslam’dan zorla uzaklaştırmaya çalışanlar bu işlerinden vazgeçmediler, bu günlere geleceğimizi ikaz eden Üstad’ımızı dinlemediler, hatta O’nu hapislerden hapislere, mahkemelerden mahkemelere sevk ettiler. Belki de kendilerinin çok güzel bir şey yaptıklarını sandılar. Çünkü şeytan insanlara yaptıkları şeyi güzel gösterir. Bu ayetle sabittir. “Şeytan yaptıklarını hep güzel gösterdi. Bu gün de dostları O’dur” Nahl Suresi 61  
Demek insanın yaptığı işi güzel görmesi illa o işin güzel olduğu anlamına gelmiyor. Veya İslam’a zıt işler yapanlar yaptıklarını güzel görüyorlar amma bu güzel görmek o işi güzel yapmıyor. Bu konuda şu ayet te çok dikkat çekicidir: “Rahman Olan Allah’ı anmayı görmemezlikten gelene yanından ayrılmayacak bir şeytanı arkadaş veririz. Şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan çıkarırlar, bunlar da doğru yola eriştiklerini, hidayete erdiklerini sanırlar.”
Bu gün de durum aynıdır. İslam’a zıt işler yapanları her ne kadar ikaz edersen et, dünyevi ve uhrevi tehlikeri ne kadar anlatırsan anlat, anlamazlar ve bildikleri yoldan vazgeçmezler. Çünkü şeytan, onlara yaptıklarını çok güzelmiş gibi göstermektedir.
Şimdi ise iş varacağı yere varmış, gözünü kırpmadan onlarca masum insanı katleden canavarlar yetişmiştir. Şimdi de masum masum soruyorlar: Bu canavarlar nereden geldi? Toplum bu hale nasıl geldi? Bunları kim yetiştirdi? Ah… kardeşim… ah…İşte sen yaptığın işin nereye varacağını anlayamayacak kadar şaşkınsın. Bu cinayetler ve bu caniler sizin güzel yapıyoruz zannı ile her türlü ikaza kulak tıkayarak toplumu sevk ettiğiniz yolun neticesi, vardığı yerdir. Zamanında ikaz edenleri hapislere atmayı bildiniz, şimdi de çaresiz kıvranıyorsunuz! Böyle giderse daha çok kıvranacaksınız. Çünkü, Bak! Bediüzzaman Hz.leri 80 sene öncesinden ikaz ediyor: Dikkat edin bu milletin din ile olan bağları kopmasın! Amma dinlemediniz ve kopardınız. Şimdi de neticesine katlanacaksınız. Bu saatten sonra ne yapılabilir ki.. Üstelik siz, hala yaptıklarınızdan da pişman değilsiniz. Yanlış yolda ısrarla devam etmektesiniz.
Geçende müthiş bir yazı okudum: Din mi kaldı, töre mi? Diye soruyordu yazar.
Soruyorlar, “biz böyle değildik, bunlar nerden geldi?”
Uzaydan geldi, uzaydan!
Daha bir sürü gelecekler, bekleyin siz.
Bugün Mardin’e, yarın Maraş’a, Sivas’a, Konya’ya, Edirne’ye gelecekler. Hem de böyle sekiz, onsekiz kişi filan da değil. Gurup gurup, akın akın gelecekler.
Bir evde 44 kişi öldürmüşler. Yarın çarşıda, markette, camide daha fazlasını yapacaklar.
Şunu anlayın artık, din mi kaldı töre mi kaldı?
Dini olmayanın örf ve adeti mi kalır?
Paradan, servetten, zevkten, şehvetten ve şöhretten başka amacı olmayan canlı türünde vicdan ve merhamet ne gezer?
Soruyorlar: “Nerde kanaat önderleri?”
Kimi kastediyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder