28 Mayıs 2013 Salı

İnsan, kıymetli varlık




İnsan, dünkü yazımızdada belirttiğimiz gibi, iman edip salih amel işlemek şartıyla o kadar kıymetlenir ve yükseklenir ki; kendisine bütün kainatın ve bütün mahlukatın hizmet ettiği, bu kainat sahibinin kıymetli bir misafiri haline gelir.
Eğer iman etmez veya imanı ona fayda vermediği için ömrünü O Allah’a isyan ile geçirirse; o kadar düşer ki; daha ondan perişan, daha acınacak vaziyette kimse olmaz. Hayvanlardan daha aşağı bir vaziyete girer. İşte şimdi dünyamız bu iki tip insanla doludur. Bu iki gurup daima birbirleriyle mücadele içerisindedirler ve bu mücadele kıyamete kadar da sürecektir. Bir gün bu iki gurup arasında sulh olacağını beklemek yanlıştır. Mühim olan bizim hangi safta olduğumuzdur. Çünkü insanlar iki gurup olduklarından yarın ahirette gidecekleri yerde ikidir.Herkes bilir ki; itaat edenlere mükafat, isyan edenlere ceza verilir.
Bu günün en yaygın hastalıklarından biride şudur ki; ömrünü isyanla geçirir,emirleri yapmaz yasaklardan kaçmaz,Allah affeder diyerek Cenneti bekler ve umar.Halbuki  Allah cc Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor.’Şeytan Allah’ın affına güvendirerek sizi ayartmasın’.Hal böyle olunca zerre kadar aklı olan Allah Ğafurur Rahim’dir  diyerek günahlara dalarmı ?
Onun için gafil olmayalım.Uyanık olalım.Kısa bir yolculuğa çıkacağımız zaman bile nasıl hazırlık yaptığımız malumdur.Öyleyse ebedi hayat yolculuğuna çıkacak olan bizlerin bu dünyada ne kadar hazırlık yapmamız gerektiğini siz düşünün.Yolculuğa hazırlıksız çıkanların yolda ne kadar perişan olacakları malumdur.Öyleyse vakit çok geç olmadan bize bu ahiret yolculuğunda ne faydalı olacaksa, ne lazım olacaksa onlara sarılalım.Ne zararlı olacaksa onlarıda terk edelim.Vur patlasın çal oynasınla ömür geçirmenin sonunun ne kadar acı olacağını yarın hepimiz göreceğiz.
Selahattin ALTINTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder