27 Mayıs 2013 Pazartesi

‘İmam nikâhı’ diye bir şey yoktur!..




Aslında imam nikâhı, belediye nikâhı, resmi nikâh gibi ayrı ayrı nikâhlar yoktur. Hangisi olursa olsun dinimizde belirtilen şartlar yerine getirildi mi nikâh tamamdır.
Ancak, peygamberimiz s.a.v. ahir zamanda cahilliğin çoğalacağını ve yayılacağını haber vermiş ya …elbette cahilliğin bu günlerde çok yaygın olması normaldir. Çünkü, bizler ahir zamanın ve ahir zaman fitnesinin tam ortasında bulunuyoruz. Amma farkında olan kaç kişi var? Adam Allah’ın emri diyor, ülke yıkılsa başımı açmam diyor, sen de hayran kalıyorsun, bu Allah’ın emrine olan bağlılığından dolayı. Amma aynı kadın, giriyor erkeklerin arasına, dinimizde kesin haram olduğu, Allah cc yasak ettiği halde bütün erkeklerle en küçük bir tereddüt göstermeden tek tek tokalaşıyor. Şimdi bu, en azından cahillik değil de nedir? İşte ben, yıllardır bunu söylüyorum. Başınızı açmamak hususundaki gayret ve fedakârlığınıza hayranım. Peki diğer haramlara sıra gelince onlara hiç aldırmamanızı ne ile izah edeceğiz?
Nikâh: mihir tespit edildikten sonra, şahitler huzurunda bu iki kişinin birbirlerini karı koca kabul ettiklerinin insanlara, topluma ilan edilmesidir. Bu işlem illa imamın huzurunda olacak diye bir kural olmadığı gibi, illa resmi bir memurun huzurunda olacak diye de bir kayıt yoktur. Ben, işin resmi tarafını, hukuk tarafını söylemiyorum. 
 Nişanlılık döneminde, güya haramı helâli çok düşündüklerinden imam nikâhı kıydırıyorlar. Aslında bu nikâhla onlar karı koca olmuş oluyorlar amma cahil herif, en küçük bir mesele olduğunda nişanı çıkarıp atıyorlar. Peki imam nikâhı ne oldu? Ona önem veren yok ki!.. Yazık..
Demek çeşit çeşit nikâh yoktur. Mihir tesbit edildikten sonra iki şahidin huzurunda ‘–seni karılığa kabul ettim, -seni kocalığa kabul ettim’ diyen bir kadın-erkek artık karı-kocadırlar ve bunun şakası da yoktur. Çünkü Peygamberimiz s.a.v. nikahta şaka olmayacağını, şakadan bile yapılsa bu nikâhın geçerli olduğunu söylemişlerdir. Hatta rol icabı, filimler de kıyılan nikâhların bile gerçek nikâh olduğu hükmü verilmiştir.
Tabii nikah kıyılmakla iş bitmiyor.. Zira artık onlar karı-kocadır. Ayet ve hadisler ile belli olan haklara sahiptirler. Herhangi bir boşanma veya probelm durumunda Allah'ın emir ve ysaklarına göre problemin çözülmesi gerekir. Mesela bir boşanma durumunda kadının haklarının ne olacağı, çocukların kime kalacağı gibi durumlar, dinimizin dediğine göre çözülür. Yoksa sen dinen nikahı kıydır, karı koca ol, sonra da bir problem olduğu zaman hiç dinimiz ne diyor deme, git avrupa kanunlarına göre hareket et.. Bu bir müslümanda olmamalı. Mesela. Allah cc erkeğe dörde kadar evlenme müsaadesi vermiş. Buna karşı olmak, kabul etmemek bir müslüman da olur mu?
Demek iş nikahın resmi mi, imam nikahı mı olduğunda değildir. Nikah kıyıldıktan sonraki haklar, sorumluluklar, herhangi bir ihtilaf durumunda problemin nasıl çözüleceği dinimizde belirtilen şekilde olacaktır. Yoksa dinimizin hiç bir hükmünü kabul etmeden bir problem olduğunda doğrudan avrupa kanunlşarına müracaat edersen ha..imam nikahı kıydırmışsın hada resmi nikah,,, ne fark edecek ki?
İşte dini bilgiler açısından son derece cahil olan toplumumuzda maalesef çok yanlış işler olmaktadır, amma kimin umurunda…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder