28 Mayıs 2013 Salı

Her isteyen cennete girecek…



Peygamberimiz s.a.v, her isteyenin cennete gireceğini söylediğinde  sahabeler şaşırmış ve “cennete girmek istemeyen olur mu?” demişlerdi.
Evet, aslında şimdi bizlerin oruç tutmamız cenneti istememizdendir. Her kim ki cennete girmek istiyorsa yapacağı iş peygamberimiz Hz.Muhammed s.a.v.’i tasdik etmek ve O’nun Allah tarafından getirdiği emir ve yasaklara göre hareket etmektir.
Allah cc beş vakit namazı emretmiş ve kılanları cennet koymayı vaat etmiştir. Demek beş vakit namazı kılanlar cenneti istiyorlar, kılmayanlar ise cenneti istemiyorlar demektir. Rabbimiz orucu emretmiş. Oruç tutanlar cenneti istiyor, tutmayanlar ise cenneti istemiyor demektir. Allah cc zekatı emretmiş. Verenler cenneti istiyor, vermeyenler ise cenneti istemiyor demektir. Dinimizde helâl kazanıp yemek en baş meselelerdendir. Adam haram helâl demeden ne bulursa yiyor. Elbette bu adam cenneti istemiyor demektir.
Yıllar önce ellerini ve yüzlerini dahi örtmüş, çarşaflı iki kadın görmüştüm. ‘Diğer kadınlar açık saçık gezerken neden bu iki kadın tamamen Allah’ın örtünme emrine uyuyorlar’ diye düşündüm. Sonra anladım ki bu iki kadın cennete gitmek istiyorlar. Bu yüzden Allah’ın emrine uyuyorlar ve nefislerini dinlemiyorlar.
Demek bir kişi; Özellikle farz olan emirlere titizlik gösteriyor, tereddüt göstermeden farzları yapıyor, sünneti seniyyeye de elinden geldiği kadar uymaya çalışıyorsa, bu kişi cenneti istiyor demektir. Bu arada haramlardan kaçmak farzlardan önce gelen bir emirdir. Dolayısıyla haramları da terk eden bu kişi, birde bu hareketlerinde samimi ise inşallah cennete girecektir.
Öyleyse, bizlerin de ‘cenneti istiyoruz’ sözü, sözde kalmamalıdır. Fiilen cenneti istediğimiz belli olmalıdır. Dua ederken cenneti isteyelim, amma fiilen de bu isteğimize uygun davranalım. Bak! Peygamberimiz s.a.v her isteyenin cennete gireceği müjdesini vermiş ve cennete girmek istemenin emir ve yasakları yerine getirmekle olacağını, emir ve yasaklara uymayanların cenneti istememiş olacaklarını haber vermiştir.
Biz cenneti istiyoruz. Öyleyse kim ne derse desin biz, Allah’ın kesin olarak emrettiği namaz, oruç, zekat gibi ibadetleri hiç tereddüt etmeden ve gevşeklik göstermeden yaparız. İçki, zina gibi dinimizde kesin olarak yasaklanan haramları da işlemeyiz. Kimin ne diyeceği umurumuzda bile olmaz.
Unutmayın!.. Allah’a isyan edip te pişman olmayan, itaat edip te pişman olan kimse yoktur!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder