10 Ocak 2011 Pazartesi

Baş örtüsü rejimi sallıyor!

Biz büyüklerimizi anlamakta gerçekten zorlanıyoruz. Onlar, ülkemiz için en birinci tehlikenin irtica olduğunu hep söyleyip durdular, amma biz anlamakta zorlandık. Halbuki, elbet onların bir bildiği vardı. ‘Binlerce askerimizi şehit eden, yüz binlerce insanımızı tedirgin eden, yüz milyarlarca dolar masrafa sebep olan bu PKK, neden birinci tehlike olmuyor?’ diye hep sormuşuzdur ve bir çoklarımız da sormaya devam etmektedir. Halbuki, büyüklerimiz ben bildim bileli ‘irtica birinci tehlike’ deyip duruyorlardı. Meğer haklılarmış!..
Nihayet görüldü ki, ülkemiz PKK ile rahat bir şekilde mücadele edebiliyor ve ülkemiz için önemli bir tehlike olmadığı da açık(!) Umarım yakında gündemden de düşer. Amma.. Yâ irtica? İrtica öyle mi? Gün geçtikçe etkisini artırıyor ve nerede ise rejimi sarsar hâle geldi. İrtica ve onun en büyük temsilcisi baş örtüsü… Baş örtüsü neredeyse önüne geçilemez bir hâl aldı.(!)
 Kim derdi ki küçücük bir bez parçası rejimi sarsacak. Kim derdi ki ‘Kadın haklarını biz verdik’ diye yıllarca övünenler, kadınların en masumane olan bir hak istekleri karşısında çaresiz kalacaklar ve özgürlük isteyen kadınlar tarafından yerle bir edilecekler? Yıllarca özgürlük savunuculuğu yapanların, meğer yasakçıların taa kendileri oldukları, nasıl da baş örtüsü ile anlaşıldı. Meğer bu baş örtüsü neymiş!..Herkesin maskesini düşürdü. Yıllarca insanımızı ‘kızlarını okutmuyorlar’ diye suçlayanlar; nasıl da okulların kapılarını kızların yüzlerine kapadılar. Hani atalarımız demişler ya..”yalancının mumu yatsıya kadar” aynen öyle. Bu baş örtüsü meselesi ile maskeler düştü, herklesin ne olduğu anlaşıldı. Meğer özgürlük, çağdaşlık sözleri hep yalanmış. Güya çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacakmışız. Halbuki memleketimizin ilerlemesinde en büyük engel onlarmış! Memleketi kaosa sürüklemek için faili meçhul cinayetleri işleyenler ve oraya buraya bombalar atan çetelerin arkasında hep onlar varmış. Meğer yolsuzlukların üzerine gidilmesini hep onlar engellermiş.
Bu baş örtüsü her şeyi değiştirdi. Laik kesimin başlara örtülmesine izin vermediği baş örtüsü, ayaklarına dolandı. Lafa gelince, yıllarca dine nasılda saygılı olduklarını söylüyorlardı. Bu baş örtüsü vesilesi ile anlaşıldı ki, onların dine hiç saygıları yokmuş. Aslında onların derdi baş örtüsü değil, bizzat dinin ta kendisi imiş!..
Evet, baş örtüsü mücadelesi veren kızlar! Sizler bilerek veya bilmeyerek neler yaptığınızın farkında mısınız? Herkesin ne olduğunu ortaya çıkardınız. Baş örtüsünün bu kadar iş yapacağını kim tahmin edebilirdi? Bütün yalancıların maskelerini küçücük bir baş örtüsünün düşüreceğine kim inanırdı? Ah..bu baş örtüsü Ah.. Her şeyi değiştirdi. Kimlerin ne olduğunu, kimin neyin mücadelesini verdiğini, güneş gibi ortaya çıkardı. ‘Efendim, kanunlar var, anayasa çiğnenemez’ diyorlardı. Şimdi, bunu diyenler ne kanun tanıyor, nede anayasa!.. Ya ..Onların böyle olduklarını birisi söylese inanır mıydınız? Nasıl da memleketi kafalarına göre idare etmişler!.. İşlerine gelmeyince ne kanun tanıyorlar, ne anayasa. Milleti temsil eden meclisi de tanımıyorlar. Hani halkın dediği oluyordu? Cumhuriyet rejiminin fazileti buydu. Yıllarca okullarda bize böyle öğretmediler mi? Daha çocukluğumuzda bunları duymaya başlamadık mı? Meğer öyle değilmiş. Adam “Meclisin çıkardığı kanunu da, anayasa maddesini de tanımam” diyor. Vay.. vay.. vay
Amma, bence laik kesim haklı. Çünkü, bu mücadeleyi kaybetmeleri demek, saltanatlarını kaybetmek demektir. Onun için, önceki sözlerini tekzip etmek pahasına da olsa, mücadeleye devam ediyorlar.
Amma işleri zor. Zira bu zamanda, özellikle dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir yasağı savunmak, gerçekten zor. Ve kendilerini de gülünç duruma düşürüyorlar. Şimdi onlar ne yapsın? Serbest etseler yok olup gidecekler, serbest etmeseler bütün dünyanın gözü önünde gülünç duruma düşüyorlar. Gerçekten bugün, kimse onların yerinde olmak istemez! İleride tarih okuyanlar ‘demek dünyada böyle insanlar da yaşamış’ diye ibretle onların yaptıklarını okuyacaklardır. İşte yanlış yollar böyledir. Eninde sonunda insanı rezil eder.
Yılmadan ve yıllarca baş örtüsü mücadelesi veren kızlar! Sizleri tebrik ediyorum. Tahmin bile edemeyeceğiniz büyük işler başardınız!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder