31 Ocak 2011 Pazartesi

İnsanoğlu Allah Ve Resulüne Karşı Yaptığı Savaşı Kaybetti

Allah ve Resulü ile savaş mı olurmuş demeyin. Tarih içinde Nemrud ve Firavun gibi nice zalimlerin Allah ve peygamberine meydan okuyarak harp ettikleri ve yenildikleri bilinen bir gerçek olduğu gibi, günümüzde de nice Firavun ve Nemrud’lar vardır ve Allah’a meydan okumaktadırlar. “Allah’ın hükümlerini tatbik ettirmeyiz” diyenleri siz ne sanıyorsunuz?
Bugün insanlar farkına varmadıkları bir şekilde Allah ve Resulü ile harp ediyorlar. Zira Allah cc Bakara Suresi 278-279. Ayetinde şöyle buyurmaktadır “Ey inananlar! Allah’tan sakının, inanmış iseniz faizden arta kalmış hesaptan vazgeçin. Böyle yapmazsanız bunun Allah’a ve Peygamberine karşı açılmış bir savaş olduğunu bilin”
Evet, islam’ı bilenler ne kadar anlatmış olurlarsa olsunlar bu faizciler yollarından dönmediler ve faiz ile iş yapmaktan vazgeçmediler. Faiz yüzünden ekonomide nice krizler yaşandı; buna rağmen “faizsiz ekonomi olmaz” dediler. Görüldü ki faiz ile de olmuyor. Geçmiş krizlere ve günümüzde yaşanan krize bakın: Kriz sebebi ile batanların hemen tamamı faiz ile iş gören, faiz ile kredi kullananlardır. Faizden uzak duranların ayakta kaldıkları bilinen bir gerçektir.
Faiz bir firmayı, bir ülkeyi değil koca dünyayı batırdı. Bütün dünya şimdi islamın faizsiz ekonomi modelini araştırıyor. Faizin koca dünya ekonomisini batıracağı kimin aklına gelirdi. Aslında bu ayetten bunu anlamalıydık. Çünkü, Allah ve Resulü ile harp eden insanlık ne kadar güçlü olursa olsun Cenab-ı Hakk’ın kudreti karşısında ne yapabilir ki…Cenab-ı Hak günah işleyenlere mühlet verir, tevbe ederse affeder amma…. Kendisine meydan okuyanlara hiç acımaz! Tarih buna şahittir. İngilizlerin meşhur Titanic gemisi, o günün en büyük ve en modern gemisi idi. Allah’a meydan okudular. Evet, bu gemi ilk seferinde hem de iki saatte battı. Meydan okuyan anlamına gelen Challenger isimli uzay aracı havada infilak etti ve mürettebattan kurtulan olmadı. Demek Cenab-ı Hak kendisine meydan okunmasını affetmiyor.
Evet, faizciler Allah ve Resulü ile harp ettiler ve bu harbi kaybettiler. Zaten kazanmaları da mümkün değildi. Bir zamanlar “kredi kartlarınızı kırın, televizyonları kapatın” başlıklı bir yazı yazmıştım. Sözümü dinleyenler dinledi, dinlemeyenlerden kaç kişi gelip bu kredi kartları yüzünden perişan olduklarını söylediler. Bugün yüzbinlerce insan kredi kartı yüzünden perişan. Çünkü o da faiz işi. Zamanında ödemediğin takdirde faiz işlemeye başlıyor. Faizin azı çoğu olmaz. İnsan küçücük bir varlık. Kendi yaratanına ne cesaretle meydan okuyabilir? Bu kadar haddi aşarsa işte olacağı budur. Herkes vaveyla ediyor. Etmeyin efendiler! Faizi savunurken iyi idiniz. Tokadı yeyince ne oldu?
Evet, dünya ekonomisi faiz yüzünden tarihinde olmadık bir şekilde battı. Faizden vazgeçmedikçe de kurtuluş yok. Eninde sonunda bu insanlık Allah’ın hükümlerine boyun eğecektir. Demek, islamiyet orta çağ karanlığıydı ha… Orta çağda da gün 24 saatti ve insanın iki gözü vardı. 1400 sene geçince bunların önemi kalmadı mı? Nasıl hükmediyorsunuz? İşte, Kur’an’da ki Allah’ın hükümleri böyledir, asla eskimez, zaman geçtikçe daha da tazelenirler. Bu Kur’an’a meydan okuyanlar eninde sonunda Kur’an’a boyun eğecekler yada bu Kur’an ve bu kâinatın sahibine meydan okumanın cezasını hem dünyada hem de ahirette çekeceklerdir.
Faiz oranları düşükmüş. Ne kadar düşük olursa olsun haramdır ve kişi “ben bunu istemem” diyebilmelidir. Fakat maalesef en yakınlarımıza kadar hemen herkesin faiz ile iştigal ettiğini duyuyoruz. Esnaftan nerede ise kredi kartları ve post makineleri yüzünden faize bulaşmayan kalmamış. Bu ne cesaret ve bu ne gidiştir!
Faiz ile iş yapanlar birden parlarlar. Güya işlerini ilerletirler. Halbuki bu bir imtihandır. Hiç ummadıkları bir anda da tepetaklak giderler. Örneği çok. Ahiretteki cezası ise çok şiddetli olduğundan faize düşmekten şiddetle kaçınmak gerekir. Rabbimiz Bakara suresi 275. ayetinde “Kim faizciliğe dönerse, işte onlar cehennemliktir. Onlar orada temelli kalacaklardır” buyurmuştur. Bu tehdit faizi bırakmak için yetmez mi? “Faiz yiyenler kabirlerinden şeytan çarpmış gibi kalkacaklardır” Hadis-i Şerifi meselenin ne kadar önemli olduğunu göstermiyor mu?
Beni okuyan ve dinleyen kardeşlerime ve bahusus esnafa ve kredi kartı kullananlara derim ki “faizden uzak durun. Kredi kartlarını bırakın.” Çünkü Allah cc Bakara suresi 276. Ayetinde “Allah faizi eksiltir, sadakaları bereketlendirir” buyurmuştur.
Maksadımız dünya olursa faizden kurtulmak mümkün olmaz. Batıp gitmekten de kendimizi kurtaramayız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder