31 Ocak 2011 Pazartesi

Bu gidiş nereye?

Biz, toplum olarak ne yaptığımızın farkında mıyız? Biz böyle, nereye gidiyoruz? En akıllılarımız, en bilginlerimiz, en önde gelenlerimiz, hâtta en yüksek makamlarda olanlarımız, çıkıyorlar televizyona, konuşuyorlar hâ.. konuşuyorlar. Konuştukları ne kitaba uyuyor, ne de bu günkü dünya şartlarına. Savundukları fikirleri en cahil bir adam bile savunmaz. Gerçekten biz, bu günlere nasıl geldik?
Bir zamanlar ‘Tıp Fakülteleri kapatılırsa ne olur?’ diye bir yazı yazmıştım. ‘Elbette, insanların sağlık alanındaki ihtiyaçları devam ettiğinden, ortalığı birçok sahte doktor kaplar’ demiştim. Bu gün durum, aynen öyle.
Müslümanlığı kimseye bırakmayıp, İslam’a hücum eden mi ararsınız; dini savunuyorum diye dine zıt bir sürü şeyi saçmalayan mı ararsınız, İslamiyet adına dinin kabul etmediği işleri yapanları mı arasınız, dini sadece namaz oruç, haç, umre gibi ibadetlerden ibaret sananları mı ararsınız, ne ararsanız var. Gerek dini savunanların, gerek ‘müslümanım’ dediği halde İslam’a hücum edenlerin, bu konuda, bu kadar cahil olmalarının sebebi ne acaba?
Evet, şaka günlerde değiliz. Bu günler o kadar dehşetli günler ki.. Daha dehşetli günler gelmez demiyorum amma, ahir zaman fitnesinin de tam ortasında bulunuyoruz.
Televizyonlardaki çırıl çıplak kadınlar artık yadırganmıyor, dinimizde en büyük günahlardan olan içki serbest, zina serbest. Allah ve Resulüne harp açmak demek olan faize nerede ise girmeyen kalmamış. Kredi kartlarının yaygınlaşması, faiz oranlarının düşmesi, faizli krediye kolayca ulaşılması vs.. toplumun büyük bir bölümü, öyle veya böyle faize bulaşmış. Şimdi, ülkemiz savaş halindedir; Allah ve Resulü ile.. Söyleyin, bu ülkede rahat ve huzur olur mu? ‘Gelin, Allah ve Resulü ile harp etmeyi bırakalım, faizi yasaklayalım, en büyük günahlardan olan içki, kumar, zina yasak olsun’ demeye bile kimse cesaret edemiyor. Bu nasıl bir zaman böyle?
En büyük günahların serbestçe işlendiği günümüzde, içki değil de sigara yasaklanıyor? Çırıl çıplak gezen kadınlarla değil de, az çok örtülü olan kadınlarla uğraşılıyor. Zinanın önü açılıyor, içki kumar teşvik ediliyor.
Öyle bir fitne kopmuş ki, evlerimizin içine kadar girmiş; en yakınlarımızı, hâttâ çolumuzu çocuğumuzu kurtaramıyoruz. Kendimizi kurtaramıyoruz ki, millete de ‘şunu yapın, bunu yapın’ diye tavsiye edelim!
Kesin olarak biliyorum ki, Allah’ın emir ve yasaklarını toplumda tatbik etmedikçe kurtuluş yok. Halbuki bugün, bunu söylemek ve istemek dahi suç. Öyle veya böyle, baş örtüsü sorunu kısmen çözülecek gibi görünüyor. Yıllarca yazdım. ‘Baş örtüsü bu şekilde hâllolursa, Müslümanların problemi bitecek mi?’ diye. Adam diyor, ‘bizim kızlarımız başlarını örterek okusunlar, tamam’ Ya Hu.. bu kız okulu bitirince çalışacak, o zaman açacak mı? Üniversitede okuyan örtecek, lisedeki ne olacak? Diyelim baş örtüsü tamamen senin istediğin gibi serbest oldu, içki, faiz, kumar, zina ve çıplaklık gibi dinimizin yasakladığı şeyler ne olacak? Efendim, ben başımı örteyim, gerisi ne olursa olsun mu diyorsun? Yazık… Din senin başörtünden ibaret değil ki…
İnşallah yakında dinimizi bir bütün olarak kabul eden ve tatbik etmek üzere yola çıkanlar gelirde, bu keşmekeşlik biter. Zira, ne dost, dediğini biliyor; ne de düşman, yaptığının farkında! Kısaca, cahilliğin zirvede olduğu günlerde yaşıyoruz. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder