26 Ocak 2011 Çarşamba

Neden sadece Mevlana Hz.leri?

Allah (c.c.)’tan ve Resulünden hiç bahsetmeyen insanların ısrarla Mevlana Hz’lerinden bahsetmeleri, O’nu öne çıkarmaları size de biraz garip gelmiyor mu? Hani derler ya “bunda bir bit yeniği var”
Evet, Kur’an’nın emrettiği tarzda bir İslamiyeti yok etmek ve onun yerine ılımlı, hoşgörüye dayanan ve insan nefsine uygun bir İslamiyet ve Müslümanlık planını gerçekleştirmek isteyen dünya çapındaki bir komite maalesef Mevlana Hz.lerini ve Yunus Emre Hz.lerini korkunç oyunlarına alet ediyorlar.
Büyük aşık, Allah (c.c.) dostu, asrının imamı Mevlana Hz.leri bu dehşetli planı yüzyıllarca önce her nasılsa hissetmiş ki “ ben Hz. Muhammed’in yolunun tozuyum. Kim bundan başkasını benden naklederse ondan da o sözden de bizarım” diyerek bu kişilere ta o zaman cevabını vermiş ve onların bu planlarından uzak olduğunu ilan etmiştir.
Demek adam içki içecek; hoş göreceğiz, hanımını-kızını açıp-saçacak, plajlarda çırıl-çıplak gezecek; hoş göreceğiz, faiz yiyecek; hoş göreceğiz, namaz kılmayacak; hoş göreceğiz, Müslümanlarla alay edecek; hoş göreceğiz, irtica diye İslam’a hücum edecek; hoş göreceğiz, öyle mi? Vallahi benim dinim bu ve bunun gibi hareketleri “hoş gör” demiyor. Aksine bu kötülüklere mani olmamızı, önlemek için müdahale etmemizi istiyor. Eğer bu kötülükleri elimizle önlemeye gücümüz yetmezse söz ile önlemeye çalışmamızı, buna da gücümüz yetmezse kalben buğz etmemizi istiyor. Bunu da yapmayanların imanlarının olmayacağını açıkça ifade ediyor.
Şimdi dinimizin sahibi, bu kainatın sahibi, Kur’an’ı bize gönderen Rabbimiz bu konu ile ilgili olarak Kur’an’ı kerimde neler buyurmuş, hep beraber bakalım.
“(Yalanlayanlar)(onlar sana indirilen ayetlerden beğenmediklerini bırakman suretiyle senin ) kendilerine yumuşak davranmanı isterler. Böyle yapsan onlarda seni över , yumuşak davranırlar. Kalem suresi 9”
“Ey Peygamber! İnkarcılarla ve iki yüzlülerle savaş, onlara karşı sert davran.Tahrim suresi 9”
“insanlardan inanmadıkları halde Allah (c.c.) a ve ahiret gününe inandık diyenler vardır. Bunlar Allah (c.c.) ı ve inananları aldatmaya çalışırlar. Bakara suresi 8-9”
“Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. Allah (c.c.) a ve ahiret gününe inanıyorsanız Allah (c.c.) ın dini konusunda o ikisine acımayın. Nur suresi 2”
“Erkek hırsız ve kadın hırsızın yaptıklarından ötürü Allah (c.c.) tarafından ibret verici bir ceza olarak ellerini kesin. Maide suresi 37”
“Allah (c.c.) ve peygamberleriyle  savaşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek yada yerlerinden sürülmektir. Maide suresi 32”
“Hayır, Rabbine and olsun ki aralarında çekiştikleri şeylerde seni hakem tayin edip sonra senin verdiğin hükmü içlerinde bir sıkıntı duymadan tamamen kabul etmedikçe iman etmiş olmazlar. Nisa suresi 65”
“Ey inananlar! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Bakara suresi 178”
“ Ey inananlar ! Babalarınızı, kardeşlerinizi, küfrü imana tercih ediyorlarsa dost edinmeyin. Tevbe suresi 23”
“Sizin dostunuz ancak Allah (c.c.) , onun Peygamberi, namaz kılan, zekat veren ve rüku eden mü’minlerdir. Maide suresi 55”
“Ey inananlar! Yakınınızda bulunan inkarcılarla savaşın. Sizi kendilerine karşı sert bulsunlar. Tevbe suresi 123”
 Evet gördüğünüz gibi ayet-i kerimelerde Rabbimiz bize kafirleri, iki yüzlüleri, isyan edenleri ve bahusus dinimize hücum edenleri “hoş görün” demiyor. Öyleyse gelin dinimiz, kitabımız, peygamberimiz nasıl diyorsa ona göre hareket edelim ve ebedi hayatımızı kurtarmaya bakalım. Kim ne derse hemen inanmayalım, dinimize uyup uymadığına bakalım. Dinde reform yaparak dinimizi bozmaya çalışanlara karşı uyanık olalım,vesselam.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder