27 Ocak 2011 Perşembe

En Büyük Mesele Nedir?

Bir insanın en büyük meselesi cehennemden kurtulmak meselesidir. Kitaplar böyle yazıyor. Yarın ahirete varınca bunun böyle olduğunu gözlerimizle de görecek ve yaşayacağız. O zaman dünyadaki, ahirete faydası olmayan her şeyin, boş olduğunu anlayacağız amma ne fayda.
Dünyada ki hayat ne kadar değişirse değişsin, teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin değişmeyen bir gerçek var; o da ölüm’dür!..
Hepimiz sür’atle ahirete doğru gitmekteyiz. Oralarda ebedi olarak göreceğimiz muamele hep bu dünyada, yani şimdi yaptığımız hareketlere göre olacaktır. Oralarda bizleri bekleyen mükafatları hayal bile etmek mümkün değildir. Ya cezalar? Gerçi şimdiki hocalar pek cezalardan bahsetmiyorlar amma onlar bahsetmese de bu gerçek değişmez. Sadece şimdiki isyan edenler biraz rahat olurlar o kadar. Bu rahatlık ta elbette geçicidir.
Şimdi kendine sor: kendi aleminde senin en büyük meselen nedir? -Ev almak mı?, -Araba almak mı?, -Yeni işyeri açmak mı?, -İşleri ilerletmek mi?, -İmkanlarını artırıp lüks bir hayat sürmek mi? Ve hakeza. Ne olursa olsun, onların hiç birisi asla en büyük mesele olamaz. Eğer senin için en büyük mesele cehennemden kurtulmak ise, gece gündüz bunu düşünüyorsan, ne ederim de cehenneme gitmem diye araştırıyorsan, cehennemden kurtaracak şeyleri öğrenip yapmaya çalışıyorsan; sen doğru yoldasın, devam et. Yok efendim, benim cehennemden kurtulmak gibi bir meselem yok, zaten Allah affedici değil mi? Evet, hatam kusurum çok, amma Allah affeder, biraz sıkıntı çekersek te kurtuluruz gibi düşünceler taşımak insanı çok tehlikelere atabilir. Evet, Allah cc affedicidir amma, Allah cc nasıl olsa affeder diye de günah işlemeye devam etmek akılsızlıktır.
Cehennemden kurtulmak için yapılacak en esaslı iş haramları terk etmektir. Özellikle günümüzde nerede ise haramların içinde yüzüyoruz. Allah cc yardımcımız olsun. Büyük günahlardan şiddetle kaçınmak ve küçük günahlarda ısrarcı olmamalıyız. Daha sonra ise cenneti kazandıracak işleri yapmak gerekir. Bunun başında iman etmek ve beş vakit namazı kılmak gelir. Bundan başka diğer farzları da yapıp mümkün olduğu kadar sünnet-i seniyyeye uygun bir hayat sürmeye çalışmalıyız. Unutmayalım ki cehennem kafirler için, cennet ise mü’min ve müslümanlar için hazırlanmıştır.
Cenneti kazandıracak amelleri yapmak için en uygun günlerde bulunuyoruz. Zilhiccenin ilk on günü. Rabbimiz bu on günü kur’an-ı Kerimde anmış ve onlar üzerine yemin etmiştir. Bu günlerde yapılan ameller Allah cc katındaki en sevimli olan amellerdendir. Tutabildiğimiz kadar oruç tutalım, özellikle arefe günü oruçlu olalım, imkanı olanlar mutlaka kurban kessin. Peygamberimiz s.a.v “imkanı olup ta kurban kesmeyenler namazgahımıza yaklaşmasın” buyurmuşlardır.
Bayramınız şimdiden mübarek olsun, Allah cc kestiğimiz kurbanları, yapmış olduğumuz ibadetleri dergah-ı izzetinde kabul etsin,amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder