5 Ocak 2011 Çarşamba

Etnik kökene bakmak bizim geleneklerimizde yokmuş!

İşte bu ülkede bütün problem buradan çıkıyor. Kurtlara, çakallarla kuzu postu giydirilmiş. Bu kurtlar, çakallar koyun ve kuzularla karıştırılmış. Sonrada bunlardan birisi beni ısırıyor. Koyun ısırır mı? Elbette ısırmaz. Peki bu ısırıyor. Öyleyse, gelin bunu bir inceleyim,  bakalım aslı nedir? Diyorsun... Olmaz! diyorlar. “Bizim geleneklerimizde aslını incelemek, etnik kökenine bakmak yoktur.”
Adamın giyimi kuşamı, adı soyadı her şeyi bizim gibi. Bizden ayırmak mümkün değil. Amma, bakıyorsun adam bu millete ve ülkeye en olmayacak kötülükleri yapıyor. “Gelin şu adamın aslını bir araştıralım” dediğin zaman, “olmaz, bizde kişilerin etnik kökenine bakmak yoktur” diyorlar.
Halbuki kişi aslına çeker. Kuzu postuna bürünmekle kurt, kurt olmaktan çıkmaz ve ısırmak huyundan da vazgeçmez. Bu ülkeyi seven ve uğrunda hayatını seve seve verecek olan güzel insanımıza bu ülkeyi kimler dar ediyor dersiniz, bu güzel insanlar bu ülkede nasıl oluyor da ikinci sınıf vatandaş oluyor, biliyor musunuz? Evet, işte bu kuzu postuna bürünmüş kurtlar yüzünden. Adı şanı bizden amma, biraz köküne gittin mi.. ya altından Yahudi çıkıyor, ya Ermeni, ya da Rum. Eeee.. adam, bugün en önde olan insanların gerçekte kim olduklarının ortaya çıkmasını ister mi? Bugün, basında en önde gelen isimleri inceleyin, bakalım altından kimler çıkacak? Siyasette ve bürokraside en yüksek seviyelere gelmiş olanları bir inceleyin bakalım. En büyük sermaye guruplarına bakın bakalım. Kimler etkili. Efendim, bizde etnik kökene bakma geleneği yoktur. Elbette olmaz. Çünkü, geminizi ancak böyle yüzdürebiliyorsunuz. Evet, bu konuda pek çokların yarası var. Yarası olan gocunur ya, aynen öyle. İncelemeye bundan gocunanlardan başlamak lazım.
Efendim, kişilerin etnik kökeni önemli değil, yaptığı işe bakmak lazımmış! Doğru, öyleyse yaptıkları işlere bakalım.
Ülkeye hizmet için hayatını verecek seviyede fedakâr insanların önünü kesenler kimler? En zeki ve başarılı insanların yüksek makamlara gelmesini önleyenler kimler? İslamî duyarlılığı olan insanlara ülkeyi dar edenler kimler? İçkiyi, kumarı, çıplaklığı ve her türlü fuhşiyatı teşvik edenler kimler?
Hiç huylu huyundan vazgeçer mi?
Elbette vazgeçmez. Bu ülkede her türlü entrikanın altında işte bu adı bizden olan amma aslı, kökü bizden olmayanlar vardır. Adama bak! “Aslını, kökünü araştırmak bizim geleneğimizde yoktur” diyor. Elbette diyecek… Çünkü, köklere inilirse ne gibi çapanoğlu çıkacağını o bizden daha iyi biliyor. Vah… benim güzel memleketim  vah, vah…benim güzel insanım, vah…
Bu köklere inmeden, kim kuzu kim kurt ortaya çıkmadan bu ülkenin düzeleceğini beklemek hatadır. Bunu dediğin zaman da büyük çoğunluk karşı çıkıyor. O zaman neyin düzelmesini bekliyorsunuz ki… Elbette koyun koyunluğunu, kurt kurtluğunu yapacak. Hiç olmazsa kuzu postuna bürünmüş olmasa… Hepimiz bilsek ki bu kurttur. Hiç olmazsa o zaman savunmasız yakalanmayız, ya da yaptığı haince hareketleri yadırgamayız. Amma, kuzu postuna bürünmüş olunca….
2004 yılında Veciz Sözler kitabında şöyle yazmışız: “Ülkemizde İslam’ın ve Müslümanların önünü kesmek için uğraşanların soyunu-sopunu araştıracak bir kurum oluşturulmalıdır. Çünkü, bu ülkede ismi bizden olan nice Rum, Ermeni, Yahudi ve dönmeler vardır ve dış bağlantıları ile ülkemizde son derece etkilidirler.”
Evet, bu söz bu meseleyi çok güzel bir şekilde özetlemiştir. Herkesin aslını, soyunu sopunu araştırıp incelemek gerekir ve bu işe, önce buna karşı çıkanlardan başlanmalıdı
r.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder