26 Ocak 2011 Çarşamba

Türkiye İslam’a doğru kaymaz!..

Bence laik kesimin endişesine gerek yok. Aslında endişelerinde haklılar. Çünkü bu baş örtüsü meselesi çorap söküğü gibi yerinde kalacağa benzemiyor. Öyle ya…Haydi üniversitede okuyan kızlara baş örtüsünü serbest ettin. Bu kızlar orada niye okuyorlar? Herhalde yarın okullarını bitirdikten sonra avukat olacaklar, doktor olacaklar, hakim olacaklar vs. Herhalde okulda başını örten kız mesleğini yaparken seve seve başını açacak değil. O zaman da başını örtmenin mücadelesini verecek. Bu arada eğer üniversitede okuyan kızlar dini inançları gereği başlarını örtüyorlarsa ve sen de onlara müsaade edersen onlara ders veren hocalar örtünme hakkı istemeyecek mi? Diyelim özgürlükçülük adına ona da müsaade ettin. Lisedeki kızlar bu defa biz de örtüneceğiz demeyecekler mi? Elbette diyecekler. Diyelim ki her yerde örtünmeyi serbest ettin. Bu defa da herkes namaz kılmak isteyecek. Hadi her resmi kurumda mescid yap. Hadi o da oldu. Evlenme boşanmadan mirasın dağıtılmasına kadar dini hükümlerin tatbikini isteyecekler. Çünkü bunlar da dinin içindeki emirlerdir. Hiçbir Müslüman iman ettiği halde o emirler olmasa da olur diyemez. Müslüman’ın işi hem kendi hayatında İslam’a uygun hareket etmek, hem de hayatın her kesiminde Allah’ın emirlerinin tatbik etmektir.
Bu günün müslümanı kendini avutuyor. Ben rahatça namazımı kılayım, orucumu tutayım, başımı örteyim; başkaları isterse mini etekle gezsin! Diyorlar. Televizyonlar istedikleri gibi proğram yapıp milletin ahlakını bozsun! Ben içki içene de, zina edene de, faiz alıp verene de karışmam, kim ne yaparsa yapsın, diyemez!..Gücü yettiği sürece bu kötülüklerin ortadan kalkması için çalışmak zorundadır.
İşte ey Müslüman! Sen bilmesen de karşındakiler biliyorlar. Bunun için ipin ucunu şimdiden kaçırmamak için yıllardır özgürlüğü savundukları halde yasakçılık yapmak zorunda kalıyorlar. Ah.. sen de konumunu bir bilseydin!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder