10 Ocak 2011 Pazartesi

CARİYE EFENDİSİNİ DOĞURDU


Cariye efendisini doğurdu!..
Haberiniz var mı?  Günümüzde cariyeler efendilerini doğuruyorlar. Meşhur Cibril hadisinde Cebrail a.s.’ın kıyamet alâmetlerini sorması üzerine, Peygamberimiz s.a.v. “Cariye efendisini doğuracak.” buyurmuş ve cariyenin efendisini doğurmasını kıyamet alameti olarak saymıştır. Hâlbuki bugün, belki de yer yüzünde bir tek cariye bile yoktur. Şimdi ahir zamanda olduğumuza ve piyasada da hiç cariye olmadığına göre bu, ‘cariyenin efendisini doğurması’ meselesi nasıl olacak? Halbuki Peygamberimiz s.a.v. her ne haber vermişse mutlaka olmuştur. Şimdi ahir zamanda olduğumuza göre, mutlaka cariyeler efendilerini doğurmaktadırlar ancak, demek ki bizler anlayamıyoruz. Öyleyse bu hadis-i şerifi kelime kelime inceleyerek meseleyi anlamaya çalışmalıyız. Şimdi, Cariyenin ne demek olduğunu ve özelliklerini hep beraber görelim.
Cariye demek “kadın köle” demektir. Cariyenin en büyük özelliği hür kadınlar tesettürlü dolaşırken onların açık-saçık dolaşmalarıdır. Hatta bir defasında Hz. Ömer örtülü gezen bir cariyeyi azarlamış ve “Hür kadınlara mı benzemek istiyorsun?” demiştir.
Allahû alem bu hadisi şerif aynı zamanda ahir zaman kadınlarının cariyeler gibi açılıp saçılacaklarını haber vermiştir ki günümüze tam olarak uymaktadır. Açık saçıklık o kadar kötü bir şeydir ki 1400 sene öncesinden buna dikkat çekilmiştir. Günümüz kadınlarını cariyelere benzetmesi çok manidardır! Onların gerçek seviyelerini de ortaya koymuştur. Hür kadın nere, cariye nere?
Peki, diyelim ki günümüz kadınları açılıp saçılarak 1400 sene önceki kadın köleler olan cariyelere benzediler. Peki… efendilerini doğurmaları nasıl olacak?
Bu meseleyi herkes kendisini veya çevresini şöyle biraz dikkatle incelerse hemen anlayabilir. Eskiden ailenin büyükleri: anne ve babalar, hatta bir çok ailede dede ve nineler idi. Onlar, ailenin en büyükleri olarak hürmet ve saygı görürler, herkes onlara hizmet ederdi. Onların işleri görülür, istekleri derhal yerine getirilirdi. Herkes onlara saygı gösterir ve hizmetlerini görürlerdi. Onlar efendi idiler. Çocuklar, evin küçükleri olarak yapabildikleri işlerde aileye yardım ederler, büyüklere hürmet ederler, sayar ve severler ve onlara hizmet ederlerdi. Yani, efendiler, anne-babalar veya dede ve neneler idi. Efendiler, evin büyükleri idi. Yani, kadınlar örtülü, tesettürlü; doğurdukları da onlara hizmetkâr ve yardımcı idiler. Şimdi ise efendiler değişti.
Kadınlar açılıp saçılıp cariyeleşti ve “cariye” hükmünü aldılar. Ve dikkat ederseniz kendi doğurdukları çocuklarına da hizmetkâr oldular. Yani, doğurdukları onların efendileri oldu. Evet, cariyeler efendilerini doğurdular!..Sadakte Ya Resulallah!..Senin verdiğin bir haber daha gerçekleşti ve bizler, bu günün Müslümanları buna şahit olduk. Sen neyi haber verdin de olmadı? Demek, anlamalıyız ki, ahirete ait te ne haber vermişsen mutlaka olacaktır. Bizler, o haberlere de olmuş gibi veya gözümüzle görmüş gibi inanmalıyız. Konumuza dönersek:
Bugünkü kadının işi: Çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak, kahvaltısını koymak, yemeğini yedirmek, elbiselerini yıkamak, giydirip kuşatmak, onu okula getirip götürmek, hatta okulun kapısında beklemek, ihtiyaçlarını almak için çalışıp çabalayıp kazanmak ve çocuğuna harcamak! vs… vs…Dikkat ederseniz günümüzde çocuklar efendilerdir ve efendiliklerinin de farkındalar ki hep emir ediyorlar. “Şunu isterim, bunu isterim” diyorlar. “Hayır” diyebiliyor musun?” Adeta anne babaların bütün dünyaları çocukları. Aman! Onlar rahat etsin. Aman! Onlar sıkıntı çekmesin. Aman! Çocuğuma bir şey olmasın. Aman! Okusun, büyük adam olsun. Aman… Aman… Aman…
Anneler çocuklarına hizmet ederken adeta kendilerini feda ediyorlar. Çocukları için her fedakarlığa
katlanıyorlar. Görünüşte bu çok büyük bir kahramanlık. Onlar çocukları için her şeyi yapıyorlar. Amma madalyonun öbür tarafı hiç te öyle değil. Onlar çocuklarının dünyalarını yapalım derken ahiretlerini yıkıyorlar. Yarın ahirette çocukları ateşi ve azabı görünce ilk olarak anne ve babalarından şikâyet edecekler! Ahiretimizi kurtaracak şeylere bizi sevk etmediler diye. Anne babalar bu yaptıkları hatanın daha dünyada da cezasını çekmektedirler. Çocuklar yaramaz ve hırçındırlar. Çocukların ahir zamanda yaramaz ve hırçın olacakları hadis-i şerifte de haber verilmiştir. Sen çocuğun için her fedakârlığa katlan, o senin için eziyet makinesi olsun! Ne dersiniz? Açılıp saçılarak Allah (c.c.)’a isyan eden ve erkekleri günaha sokan bu kadınların yaptıkları yanlarına kalır mı? Tabii ki bu daha dünyadaki ceza. Ahiretteki cezasını ise bilseler boğazlarından lokma geçmez!
Günümüz çocukları zerre kadar anne ve babalarına saygı göstermedikleri gibi hakaret etmekten de geri kalmıyorlar. Belki cariyeleşmeyen ve Allah (c.c.)’ın örtün emrine uyan kadınların çocukları müstesnadır.
Öyleyse şimdi söyle bakalım:
-Açık saçık mısın? Evet…
- Doğurduğuna hizmet ediyor musun? Evet…
- Zaman ahirzaman mı? Evet…
  Öyleyse denilebilir ki: Zaman ahir zamandır, Cariye efendisini doğurmuştur ve kıyametin kopması yakındır. Amenna ve saddakna!...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder