26 Ocak 2011 Çarşamba

Sahte ilahları tanıyabiliyor musunuz ?

İmanın kapısı ‘ La ilahe illallah ‘ tır. Yani Allah (cc)’tan başka ilah yoktur. İman etmiş olmak için en birinci şart budur. Peki başka ilahlarda mı var ki böyle diyoruz. Hayır, aslında başka ilah yoktur amma bir çok sahte ilahlar vardır ve bizden ilk önce bu sahte ilahları red etmemiz istenmektedir. Eğer hem o sahte ilahları hem de Allah (cc)’ı kabul edecek olursak bu imanımız geçerli bir iman olmaz. Öyleyse bize en lazım olan şey özellikle günümüzde bol miktarda bulunan sahte ilahları tanımamız ve onların ilahlıklarını red etmemizdir.
Bu sahte ilahların alınlarında manevi bir yazı ile ‘ haza kafir’ yazılıdır ve bu yazıyı mü’minlerin iman nuru ile okuyabilecekleri diğerlerin ise okuyamayacakları hadisi-i şerifte belirtilmiştir. Demek herkes onları tanıyamıyor. Biz mü’miniz. Öyleyse hem onları tanıyabilmeli hem de alınlarındaki yazıyı görür görmez okuyabilmeliyiz.
Mesela bir komutan emrindeki askerlere sabahleyin 6’da kalkmalarını emrediyor. Erlerden biride’ hayır kalkmayın veya 7’de kalkın ‘ diyor. Bu durumda komutan o askere ‘ burada komutan sen misin yoksa ben miyim ‘ demez mi ? Erlere de der ki’sakın onu dinlemeyin, yoksa sizi şiddetle cezalandırırım’
İşte burada hakiki komutan erlerden komutan olarak kendisini tanımalarını ve kendi emir ve yasaklarına göre hareket etmelerini ve o sahte komutanı da dinlememelerini ister. Erlere düşen ise hakiki komutanı komutan olarak tanımak ve o’nun emir ve yasaklarına göre davranmaktır. Sahte komutana ise itaat etmemektir. Örnek anlaşıldı ise meselede anlaşılmıştır.
Bu kainatın ve bu dünyanın sahibi Allah’tır. Bu insanlar da O’nun kullarıdır. Allah (cc) kullarına peygamberler vasıtası ile emir ve yasaklar göndermiştir. İnsanlara da bu emir ve yasaklara göre yaşamalarını emretmiştir. İşte her kim insanların bu emirlere göre yaşamalarını yasaklarsa ve her kim Allah (cc)’ın yasak ettiği şeyleri insanları yapmaya  zorlarsa o kişi ilahlık dava etmiş olur.
 Allah (cc) Kur-an-ı Kerim’de sadece kendisini ilah tanımamızı, namazı kılıp zekatı vermemizi, ramazan orucunu tutup imkanı olanların hacca gitmesini, kadınların örtünmesini, kısası, ihtilaflı meselelerde Kur’an ve Hadislere göre hüküm verilmesini ve hakeza emreder. İçki içmeyi, haksız yere adam öldürmeyi, faizi, zina ve fuhşu ve hakeza yasak eder. İşte Allah (cc)’ı ilah tanıyanlar bu emir ve yasaklara uyar veya uymaya çalışır ve uymadığı zaman suç işlemiş olduğunu kabul eder. Bu emir ve yasakları insanların yerine getirmesini önleyenler veya önlemeye çalışanların kim olduklarını ise her halde söylemeye gerek yoktur.
Allah (cc) bizleri kendi emir ve yasaklarına göre yaşayarak sadece kendisine kulluk etmemizi nasip etsin.Allah (cc)’a değil de kendilerine itaat etmemizi isteyen sahte ilahların şerlerinden ve onlara itaat etmekten Cenab-ı Hak bizleri muhafaza etsin Amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder