10 Ocak 2011 Pazartesi

Cihad Yapmak Allah’ın Emridir!..


Üzerinde yaşadığımız vatan için ne kadar babayiğidin hayatını feda ettiğini biliyor musunuz?
Sadece Çanakkale’de 253 bin yiğit, hayatlarının baharında kendilerini feda ettiler ve bizler bu gün, bu sayede, bu güzel topraklarda yaşamaktayız. Demek, bizden sonraki neslimizin de bu topraklarda yaşayabilmesi için, yeri geldiğinde bizlerinde tereddütsüz hayatımızı verebilmemiz gerekir. Çünkü, ölmesini bilmeyenler yaşamasını da bilemezler.
Cihad yapmak Allah’ın kesin bir emridir. Cihad, kıyamete kadar devam edecektir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:
-Ey Muhammed, Allah yolunda savaş. Nisa Suresi 84
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının, ona yaklaşmaya vesile arayın ve onun yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz” Maide Suresi 35
“Ey peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et ve onlara karşı çetin ol. Onların varacakları yer cehennemdir. Ne kötü bir varış yeridir orası!” Tevbe Suresi 73
Evet, Ümmet-i Muhammed için bugün, Cihad duygusunun uyandırılmasından başka yol görünmemektedir. Düşmanlarımızın da en çok korktukları şey, Alem-i İslam’da cihad duygusunun uyanmasıdır. Çünkü bu, onların sonu demektir.
Evet, düşman çok akıllı. Alem-i İslam’da Cihad duygusunun uyanmaması için elinden geleni yapıyor ve bunun için elindeki bütün imkanları kullanıyor. İşgal ettiği İslam ülkelerinde, ülkelerini hayatları pahasına savunanlara “direnişçi, terörist” diyor. Biz de aval aval bakıyoruz. “Ya hu! Adam ülkesini de savunmayacak ta ya ne yapacak?”  
Maddi cihad kıyamete kadar devam edecektir. “Maddi cihad zamanı geçmiştir, şimdi manevi cihad zamanıdır” sözü çok yanlıştır ve düşmanlarımızın da çok işlerine  gelmektedir. Bu yüzden, bu fikri savunanlar düşmanlarımız tarafından desteklenmektedirler.
 Cihad kıyamete kadar bu ümmete farzdır. Hele bir İslam ülkesi kafirler tarafından işgal edilir ve onlar da düşmanı çıkarmağa muvaffak olamıyorlarsa, cihad her müslümanın üzerine farz-ı ayn olur. Yani düşman sökülüp atılıncaya kadar savaşmak mecburdur. Şimdi bu vazife yerine getirilmediği için her Müslüman mesuliyet altındadır.
Cihadın pek çok faydası vardır, terk edilmesi ise; bugün olduğu gibi zillete sebeptir. Cihadın terk edilmesi kıyamet alameti olup, maalesef bizim yaşadığımız dönemde olmuştur. Nasıl bir suç işlemekte olduğumuzun farkında mısınız?  
Cihad yapacak kişinin ilk soracağı şey: -Düşman kim? -Kiminle savaşacağım? olacaktır. Neticede kendisine hücum edenlerin düşman, yardım edenlerin ise dost olduklarını hemen anlayacaktır.  
Demek, maddi cihad olmadan dostumuzu, düşmanımızı ayırmamız mümkün değildir. Madem ki cihad Rabbimizin emridir, öyleyse, her Müslüman bu vazife ile vazifeli olduğunu bilmeli ve cihad şuurunun uyanması için elinden geleni yapmalıdır.
Kardeşim! Adam petrol için binlerce km den gelip savaşıyor; sen, nasıl oluyor da Rabbinin emrini yerine getirmek ve ebedi cennetleri kazanmak için savaşmıyorsun? Neticede bugünkü zillete düşüp malın da, canın da, namusun da elinden gidiyor. Yazık..Yazık…Kardeşim! Başka yolun yok…Ya maddi cihada dönersin, Ya da içinde bulunduğun zilletten asla kurtulamazsın!..
-Kendilerine ‘Elinizi savaştan çekin, namaz kılın, zekat verin’ denenleri görmedin mi? Nisa suresi 77
-Yoksa içinizden Allah cihad edenleri ve sabredenleri belirtmeden cennete gireceğinizi mi sanıyordunuz? Al-i İmran Suresi 142
İslam ülkesinin kılıcı elinde olur. İslam aleminin birliği ve İslam kardeşliğin tesisi cihad ile mümkündür.  
Allah (c.c.) “kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın” buyuruyor. Maalesef bizler kendi elimizle kendimizi tehlikeye attık; zira maddi cihadı terk ettik. Düştük dünyanın peşine.  
İman ve farz ibadetlerden sonra en lazım olan maddi cihaddır. Alem-i İslam cihadsız düşünülemez. Maddi cihadın terk edilmesi kıyamet alâmetlerinden olup, zillete düşmeye de sebeptir.              ..
“Andolsun, içinizden, cihad edenleri ve sabredenleri belirleyinceye ve durumlarınızı ortaya koyuncaya kadar sizi deneyeceğiz.” Muhammed Suresi 31
Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, şefaatlerine mahzar etmesi için Rabbimize niyaz ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder