10 Ocak 2011 Pazartesi

Bu dünyada ölüm var !

Bu dünyadaki en açık gerçeklerden biriside ölümdür. Ve bunu hiç kimse de inkâr etmiyor. Fakat ölüm varmış gibi kaç kişi davranıyor? Neden insanlar bu açık gerçeği görmemezlikten gelerek güya ölüm yokmuş gibi davranmayı tercih ediyorlar. Evet, bunda büyük bir sır gizli. Çünkü bu boş, fani, geçici dünyaya dalmak ve canının istediği gibi bir hayat sürebilmek ölümü düşünmemekten geçiyor. Çünkü ölümü düşünen ister istemez ölüm ve sonrasını düşünecek. Hâlbuki ölüm ve sonrasından peygamberlerden başka haber veren yok. Dünyanın en büyük profesörleri, araştırmacıları, teknolojide akıl almaz buluşlar gerçekleştiren, süper insanlar ölüm ve sonrası için bir tek kelime bile edemiyorlar. Onların ilimleri, yaptıkları icatları o yolda peş para etmiyor. Onlar dahi bu konuda ne yapacaklarını bilmez, aciz bir vaziyette kabre bakıyorlar. Her neyi icat ederlerse etsinler ölüm ve sonrası yolculuğuna çıkmaktan kendilerini kurtaramayacaklarını ve bu icatlarının ve çalışmalarının o ebedi yolculukta onlara hiçbir faydasının olmayacağını biliyorlar. Evet, insan kısacık bir dünya hayatından sonra ister istemez ölüm ile başlayan ve ebedi olarak devam edecek olan ahiret yolculuğuna çıkmak zorunda. Öyleyse akıllı insan dünya hayatına çalışır fakat ahi
ret hayatı ve ebedi yolculuk için hazırlanmaktan asla geri kalmaz. O yol hakkında ise geçerli söz peygamberlerin ve peygamberlerin yoluna insanları çağıran âlimlerindir. Elbette hakiki İslam alimlerinden bahsediyoruz. Yoksa günümüzde bol miktarda bulunan ve yüksek ünvanlara sahip ama dini meseleleri tartışa tartışa dinimizi bozmaya ve insanları gerçek dinden uzaklaştırmaya çalışan ulema-üs sû denilen kötü alimlerden bahsetmiyoruz.
Akıllı insan ister dünyanın en zengin insanı olsun isterse en fakiri, ister dünyanın en üst makamlarında olsun isterse sıradan bir vatandaş; ölüm ve sonrası için çalışır. Bu ebedi yolculuğa hazırlanır. Bu yolculuğa nasıl hazırlanılacağı konusunda ise söz peygamberlerindir. Öyleyse akıllı insan hangi makamda olursa olsun, ne kadar zengin olursa olsun peygamberleri dinleyecektir. Ebedi hayat yolculuğuna hazırlanmayana dolayısıyla peygamberimizi (s.a.v.) dinlemeyene akıllı insan denir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder