3 Ocak 2011 Pazartesi

Çekirdek aile ve nüfus planlaması fikri iflas etmiştir!


Aslında bugün, toplumda ve ailelerde çekilmekte olan pek çok sıkıntının altında işte bu bozuk fikir yatmaktadır: Çekirdek aile fikrini ortaya attılar, radyo ve televizyonlarda bu fikri savuna savuna insanları bu yanlış yola sevk ettiler.
Neymiş efendim, bakabileceğin kadar çocuk yapacaksın; aile anne baba ve çocuklardan oluşacak. İşte yıllarca insanların beynini yıkayarak toplumu sevk ettikleri fikir bu!..
Peki..Büyük anne ve büyük baba ne olacak! Dede ve nine… Onlar yaşlı hallerinde yalnız kalacaklar, torunlarını sevmekten de mahrum olacaklar. Torunlar da dede ve ninelerinin o bulunmaz sevgi ve şefkat dolu sevgilerinden mahrum olacaklar. Peki.. çocuklar için yeme içmeden daha önemli olan bu sevilmek ihtiyaçları nasıl giderilecek? Elbette bu bozuk fikri savunanlarda bu sorunun cevabı yok. Üstelik dede ve nineler yaşlı ve ekseriya boş olduklarından seve seve torunları ile meşgul olacaklar ve çocuklara bakacaklar; bu arada anne ve babalar da henüz genç ve iş güç sahibi olduklarında çalışacaklar ve çocukları da emin ellerde olacaktır. Söyleyin , hem ücretsiz, hem de bu torunlar için dede ve ninesinden daha iyi bakıcı olur mu? Elbette olmaz amma gel de sen bunu bu bozuk fikri ortaya atanlara anlat! Bu arada çok masrafsız ve aileye hiçbir yükü olmayan bu masum yaşlılar sıcak bir yuvada, çocuk ve torunları ile hayatlarının sonlarında mutlu bir hayat sürerek bu dünyaya veda edecekler. Bu evlatlar da hem onlara karşı vazifelerini yapmanın verdiği huzur, hem de onlardan güzel bir şekilde istifade ederek zor olan hayat yükünü kolayca taşıyarak rahat edecekler. Dede, nine, anne baba ve çocuklardan oluşan ailelerde bu kadar huzur ve mutluluk olursa, hayatın yükü de o derece kolaylaşırsa elbette birileri bundan rahatsız olacak ve bu huzur ve mutluluğu bozmak için elinden geleni yapacaktır. Evet, yapmışlardır. Pek çoklarını da bu şekilde kandırmış ve perişan olmalarına sebep olmuşlardır. Çekirdek aile diye anne ve babalarını yalnız bırakan evlatlar bunun cezasını hemen dünyada çekmeye başlamışlardır. Biricik evlatlarını genellikle bakıcılara, üstelik para karşılığı teslim etmişlerdir. Dede ve nine sevgisi ve bakımı, nerde; bakıcının para karşılığı yaptığı bakım nerede? Üstelik bu bakıcıların çocuklara reva gördükleri acı muameleler sık sık televizyonlarda görünmektedir. Buyurun size çekirdek aile!
Bu arada dede ve ninenin evinde kalınsa kira parası yok, elektrik parası yok, su parası yok, çocuk hastalansa işten izin almak veya işten kalmak yok, kâr üstüne kâr…Zaten evliliğin başlarında yaşanan geçim sıkıntısı malûm. İşte bu sıkıntılar çekirdek ailede o kadar çekilmez olur ki… Geniş ailelerin bunlardan haberleri bile olmaz.
Amma olmaz!.. İlla çile çekilecek, yanlış yollara gidilecek! Bu çekirdek aile fikrinin ne kadar yanlış olduğu maalesef çok acı tecrübelerle ortaya çıkmıştır. Kendisini, anne ve babasını ve çocuklarını seven imkan varsa çekirdek aileyi tercih etmemelidir. Çekirdek aile fikrinin savunulacak hiçbir tarafı olmadığı gibi, anne ve babaya karşı evlatlık görevini yapmaya da engel olduğundan ahiret azabından başka daha bu dünyada da ceza çekilmeye başlanmaktadır.
Bir iki çocuk sahibi olacak şekilde nüfus planlaması yapmanın ise savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Geçmişte bunu yapan şimdiki yaşlı kesim pişman olmuştur amma iş işten geçmiştir. Tek bir çocuğu düşünün. Amca yok, dayı yok, teyze yok, yok yok yok. Böyle hayat olur mu?
Devlete ne demeli. Bu hayatın çarkı nüfus ile döner. Arkadan yeni nesil gelmezse; evi kime satacaksın, arabayı kime satacaksın. Tarlaları kim ekip dikecek, fabrikalarda kim çalışacak, hiç düşünmüyor musunuz? Doktor kimi muayene edecek, öğretmen kime ders verecek? Nüfus olmazsa hayat durur. Bu arada düşman durmaz ve yeterli askerin de olmayacağından gelip tepene binerler.
Maalesef bazıları iş başa gelince ancak anlıyor amma o zaman ne fayda?
En iyisi biz akıllı olalım. Tehlikeler gelmeden önce fark edelim ve ona göre tedbir alalım. Anne-babalarımızla mutlu ve huzurlu bir hayat sürelim. Çocuklarımız da hem çok hem de hayırlı olsunlar inşallah!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder