3 Ocak 2011 Pazartesi

Yasak ağaçlara dikkat!



Cennette ne kadar çok ağaç olduğunu ancak Allah cc bilir. Bu kadar çok ağaçtan Adem atamız ile Havva validemizin istedikleri gibi yemeleri serbestti. Amma bir tek ağaç hariç. Ona yaklaşmak yasak idi. Sayısını ancak Allah’ın bildiği bütün cennetteki ağaçların yanında bir tek ağacın ne önemi olabilirdi ki.. Neden o ağacın meyvesinden yesinlerdi ki..Amma öyle olmadı. Şeytan, Adem babamız ile Havva validemizi kandırdı ve o yasak olan ağacın meyvesinden yediler. Yediler de ne oldu? Çok şey oldu. Her şey ondan sonra başladı. Cennetten çıkarıldılar, bu imtihan dünyasına gönderildiler ve bugün bizlerin şu dünya hayatımız ve yaşadıklarımız hep o yasak olan meyveyi yemelerinin bir neticesidir.
İyi de.. bu olayın günümüzle ne alakası olabilir? Çoook alakası var. Çünkü, yasak olan ağaç bir imtihan vesilesi idi. Dolayısıyla bütün iş, Cenab-ı Hakk’ın yasak ettiği şeylerde... İnsanlar işte o yasak edilen şeylerle imtihan oluyorlar. Yasak olan ağaç cennette idi. Amma şimdi yaşadığımız dünyada da pek çok yasak ağaçlar var. Ve bizlerin o yasak olan ağaçları bilmemiz ve onlara yanaşmamamız gerekiyor. Eğer yanaşırsak adem atamızın başına gelenler anında bizim de başımıza gelebiliyor.
Allah cc o bir tek yasak ağacı cennette var etmeyebilirdi. Ama, hayır… İlla o yasak ağaç olacaktı ki imtihan olsun. İşte yasakların imtihan için olduğunu bundan anla ve dünya hayatımızdaki pek çok yasağın imtihan için olduğunu ve onları işleyenlerin imtihanı kaybetmekte olduklarını bil.
Adem babamız ve Havva validemiz yasak olan meyveden yeyince ilk olarak çıplak kaldılar. Ayıp yerleri görünüverdi. Bu ayet ile sabittir.  İşte bu, şeytana uymanın neticesi idi. Demek şeytan insanı soyar, çıplak ederdi. Bu gün Allah’ın yasak ettiklerini işleyenlerde çıplak olmaktadırlar. Demek çıplak olanlar şeytanı dinleyen, Allah’a ise asi olan kimselerdir. Kimse kendisini kandırmasın!
Bütün iş yasak olan şeylerde. Yasak olan şeyleri işlememizi şeytan ve nefsimiz bize söylemektedir. Aslında şeytan Adem atamızı, o yasak olan ağaçtan yerse cennette devamlı kalacağını söyleyerek kandırdı, bu yüzden bu ağacın meyvesinden yemesinin yasaklandığını söyledi  ve bu şekilde  o yasak meyveyi yemelerini sağladı.Adem as da cennette devamlı kalabilmek için o ağaçtan yedi. Amma tam tersi oldu. Derhal cennetten çıkarıldı.
Aynen öyle de: Şeytan insanlara yasak olan şeyleri göstermekte, daha fazla zevk etmek ve keyf etmek için bu yasakları işlemesini söylemektedir. Eğer işlemek istemezse Allah’ın affedici olduğunu söyleyerek kişiyi kandırmaktadır. Demek Allah’ın affedici olduğunu söyleyerek haramlara insanları sevk edenler şeytan veya şeytanın adamlarıdır. Halbuki Allah cc “Şeytan Allah’ın affına güvendirerek sizi kandırmasın” buyurmaktadır. Demek Allah’ın affına güvenerek haramlara girenler şeytanı dinleyen, onun kandırdığı kimselerdir. ‘Nasıl olsa Allah affeder’  diyerek insanları haram işlemeye teşvik edenlerde şeytanlaşmış insanlardır.
İşte bu dünyada şeytan bizi ve nefsimizi güya daha fazla keyf etmemiz  ve daha fazla bu hayattan zevk almamız için bizi o haramlara sevk etmektedirler. Halbuki o haramları işleyenler tam tersi bütün rahatlarını kaybetmektedirler. Örnekleri pek çoktur.
Demek, bu dünyada yapılacak en önemli iş haramlardan uzak durmaktır. İşte bu yüzden dinimizde üstünlük çok ibadet etmeye göre değil, haramlardan uzak durmaya göredir.
Nasıl olsa Allah affeder diyerek haramlara dalmak şeytana maskara olmaktır. İnsanları haram işlemeye teşvik edenler ise şeytanların taa kendileridir. Görünüşleri insan bile olsa…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder