3 Ocak 2011 Pazartesi

Eyvah!... Çocuklarımız da Avrupalılaştı!

Avrupalılaştı dedimse medeni oldular, çağı yakaladılar gibi aklınıza gelmesin. Çünkü Avrupalılaşmak kesinlikle medenileşmek olmadığı, asrımızın imamı Bediüzzaman Hz.lerinin ifadesi ile ‘alçalmak’ olduğu ilan edilmiştir. Dolayısıyla bizler Avrupalılaştıkça insanlıktan çıkmakta, eskiden toplumumuzda olan güzel hasletleri kaybetmekteyiz.
Bediüzzaman Hz.leri ‘mimsiz medeniyet’ diyerek Avrupalıların ‘deni’ olduklarını ilan etmiştir.Malum, medeniyet kelimesindeki mim kaldırılırsa deniyyet olur. Dünya kelimesi de aynı kelimeden türemiştir: aşağı anlamındadır… Dünyaya neden aşağı denmiştir? Çünkü, kâinatın aşağısındadır. Kâinatı yaratan zatın cennetten Adem atamız ile Havva validemizi ve şeytanı çıkarması ayette “Birbirinize düşman olarak inin yer yüzüne”  şeklinde ifade edilmiştir. Demek cennet yukarılarda, dünya ise isminden de anlaşılacağı gibi kâinatın aşağısındadır.
İşte bugün medeniyet dedikleri ve ısrarla toplumu teşvik ettikleri hayat tarzı alçakça bir hayat tarzıdır. Medeniyet dedikleri hayat tarzında içki ne kadar çok tüketilirse toplum o kadar medeni sayılmaktadır. Yani, ayyaş ne kadar çok olursa toplum  o kadar medeni ve insanlar o derece çağdaş oluyormuş(!) Batsın sizin çağdaşlık ve medeniyetiniz! Yazıklar olsun… Toplumumuzu 100 yıldır nereye sevk ettiklerini görüyor musunuz? İçki yasaklansın dendiği zaman ortalığı velveleye veren beyinsizler işte bunlardır. İçki içmeyenlerden değil, ayyaşlardan medet umuyorlar.
Bir de kadınlar ne kadar çıplak olurlarsa o kadar medeni oluyormuşuz.(!) Yuh olsun, sizin medeniyetinize! Çıplak gezmekten utanmayan hayasız bir kadın medeni mi olur yoksa deni mi olur? Bir insan bunu anlayamayacak kadar akıldan uzak olabilir mi?
Aklı başında olan insanlar zamanında bu yanlış yolu tutanları çok ikaz ettiler, çağdaşlaşmak ve medenileşmek diye tutulan yolun nereye varacağını hep anlattılar amma kim dinler. O büyük zatları hapisten hapise gezdirdiler. Böyle yapınca bir şey yaptıklarını sandılar. Bediüzzaman Hz.leri 28 sene hangi suçtan dolayı hapis hapis dolaştırılmıştı? İşte bu alçaklığa karşı olduğu için. Çıplaklık ve içki içmek medeniyetin değil deniyyetin göstergesidir. Bakalım bu rezillikleri daha ne kadar utanmadan savunabilecekler?
Öyle veya böyle, kendilerine karşı duranları silindir gibi ezerek toplumu Avrupai bir hayat tarzına sevk ettiler. Meyvesini de toplamaya başladılar.
Avrupai bir hayat tarzına sevk edilen toplumumuzda oralarda görülen her türlü rezillik yaygınlaşmaya başladı. Çocuklarımızda da bunun olumsuz etkileri görülmeye başladı.
Geçen sene Almanya’ya sünnet yapmaya gittim. Zaten bu sene de, diğer senelerde de Avrupa’da yetişmiş çocukların sünnetlerini yapmaktayım. Bizim ülkemizde yetişen çocuklara göre çok farklılıklar gördüm. Avrupa’da yetişen çocuklar o kadar nazlı ve zayıf ki, en küçük bir sıkıntıya dayanamıyorlar. Bunlar ileriki yıllarda hayatın zorluklarına nasıl dayanacaklar?
Aynı şeyi yeni yeni kendi çocuklarımız da da görmeye başladım. Çocuklarımıza yazık oluyor. En küçük bir acıya dayanamayan, zayıf, nazlı çocuklar çoğalmaya başladı. Bu çocuklar hayatın en küçük bir zorluğuna dayanamayacak kadar zayıflar. Onların her isteğini yerine getiren anne babalar iyi bir şey mi yaptık sanıyorlar acaba? Hayatın zorluklarına göre yetiştirilmeyen çocukların yarın hayatın zorluklarını görünce nasıl bocalayacaklarını biliyorlar mı? Çocuğun her istediğini yaparak, onu en küçük bir zahmete sokmamak için her işini yapmak ile ona ne büyük bir kötülük yaptığınızın farkında mısınız? Söyleyin siz nasıl yetiştiniz? Nice zahmet ve zorluklar görmediniz mi? Şimdi siz aslan gibisiniz, neden? İşte o sıkıntı ve zahmetleri yaşadığınız için. Bırakın çocuklarınız da zahmet çeksin, sıkıntı görsün. Çünkü ancak bu şekilde ileride atılacakları hayat yükünü kaldırabilirler.
Ey çocuklarının nazı ile oynayanlar! Bu şekilde davranarak çocuklarınıza en büyük kötülüğü yapmaktasınız! Bırakın, onlarda sizin gibi zahmet görsün, sıkıntı çeksin. Çünkü onları bekleyen hayat yükünü kaldırabilmeleri ancak bu şekilde mümkün olacaktır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder